Ingrijirea dintilor poate fi o provocare pentru orice om, cu atat mai mult pentru un copil sau bebelus

Cum putem preveni cariile dentare la copii?

Inceperea diversificarii alimentatiei unui bebelus este urmata indeaproape de aparitia dintilor. Oare este exagerat sa ne gandim la igiena orala, cariile dentare sau masurile de prevenire a lor inca de la o varsta atat de frageda? Eu cred ca nu, de aceea m-am documentat despre acest subiect.

Caria dentara este una dintre cele mai raspandite boli cronice la copiii mici. De aceea este important ca parintii sa stie ca prevenirea cariilor incepe chiar inainte de eruptia dentara. La bebelusi, cariile apar de obicei sub forma unor pete sau linii albicioase, prezente mai ales pe incisivii de pe maxilar, care sunt primii aparuti si cel mai putin protejati de saliva.

Igiena orala

Pentru a asigura o igiena orala buna si a preveni cariile la bebelusii sugari, mama poate curata gingiile copilului dupa fiecare alaptare, cu o compresa sterila imbibata in ceai de musetel. O puteti infasura pe deget si puteti sterge usor gingia, limba si obrajii. Chiar daca la inceput e posibil ca bebelusul sa opuna rezistenta, ganditi-va la efectele pe termen lung si fiti siguri ca in timp se va obisnui cu aceasta rutina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Cititi tot articolul si comentati pe UrbanKid.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri