8 Iunie 2012 publicat în Bebe 26 share-uri

Astazi vom invata cateva exercitii fizice simple menite sa intareasca musculatura bebelusului si sa il pastreze sanatos.

Stiati ca un bebelus parcurge zilnic distanta echivalenta a 20 de terenuri de fotbal? Este o concluzie uimitoare la care au ajuns cercetatorii legat de dezvoltarea si de eforturile pe care le fac cei mici inca din primele luni de viata. Asadar, si bebelusi au nevoie de miscare, zilnic, la fel cum si noi, adultii, avem. Astazi vom invata cateva exercitii fizice simple menite sa intareasca musculatura bebelusului si sa il pastreze sanatos.

Pe burtica

Iata un exercitiu foarte simplu dar de mare ajutor. Aseaza bebelusul pe burtica, eventual in pat sau undeva unde sa nu ii fie rece, si asteapta sa isi ridice capul, sa se impinga in manute, sa inceapa sa mearga de-a busilea etc. Este un bun exercitiu pentru intarirea muschilor gatului, bratelor si picioruselor. Puteti folosi un prosop roluit sau o perna pe care sa i-o puneti sub piept tocmai pentru a-l incuraja sa ridice capsorul. De asemenea, puteti aseza in jurul lui mai multe jucarii pentru a-l incuraja sa se intinda du

pa ele si sa faca miscare.

Exercitii pentru picioruse

Pentru a-i dezvolta mobilitatea la nivelul picioruselor celui mic, pentru a-i favoriza coordonarea miscarii si pentru a evita tulburarile posturale se pot efectua cateva serii de exercitii simple. Unul dintre ele presupune intinderea bebelusului pe spate, cu picioarele intinse. Se prinde fiecare talpa si se misca piciorusul inainte si inapoi. De asemenea, se pot efectua miscari de rotatie la nivelul picioruselor.

Un alt exercitiu pentru picioruse

Din aceeasi serie se mai poate efectua un exercitiu: tot in pozitia de intins pe spate, se prinde fiecare talpa a bebelusului si se indoaie cate un piciorus pana cand ajung cu talpa pe sol.

Exercitii pentru brate

Asezati bebelusul pe spate, intindeti-i manutele, prindeti-le si miscati-le pe langa corp. Efectuati miscari lente in sus, in jos, in lateral, peste burtica, deasupra capului, circular etc. Acest exercitiu il va ajuta pe bebelus sa isi dezvolte mobilitatea bratelor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri