8 Iunie 2012 publicat în Bebe 26 share-uri

Astazi vom invata cateva exercitii fizice simple menite sa intareasca musculatura bebelusului si sa il pastreze sanatos.

Exercitii pentru gat, brate si trunchi

Acest exercitiu este bun pentru bebelusi odata ce-au atins varsta de 6 luni. Incurajeaza miscarea si ii intareste micutului muschii gatului si ai bratelor.

Asezati bebelusul pe spate si stati la baza picioarelor lui. Prindeti-i manutele dar nu le ridicati, asteptati sa incerce el sa se ridice folosindu-se de sprijinul vostru. Se va ridica intai in fundulet si apoi va incerca sa se ridice in picioare.

Cursa cu obstacole

Atunci cand incepe sa mearga de-a busilea, il puteti antrena pe micut ceva mai mult punandu-i obstacole usoare in cale. Puteti aseza pernele pe care le aveti in casa si il puteti incuraja sa se urce pe ele. Aveti grija sa nu creati un munte dificil de urcat, dar sa fie suficient de inalt incat sa depuna putin efort. Incurajati fiecare pas pe care micutul vostru il face.

Exercitii pentru mers

A inceput sa mearga de-a busilea dar vreti sa incepeti sa il invatati sa mearga in picioare. E simplu. Trebuie sa puneti bebelusul sa stea in fundulet si sa il prindeti de la subrat si sa il ridicati usor, foarte lent, in asa fel incat sa inceapa sa se sprijine singurel pe picioruse.

Foarte important! Medicii recomanda un astfel de antrenament zilnic, odata ce bebelusul atinge varsta de 4 luni. Incepeti cu 4-5 minute si progresati pana la 10-15-20 minute zilnic.

Efectuati exercitiile lent si aveti grija ca ele sa fie naturale si sa nu il puna pe cel mic in pozitii incomode.

Exercitiile se efectueaza la cel putin o jumatate de ora de la trezire, o data pe zi. Cel mai bun moment al zilei pentru efectuarea lor este dimineata.

Kidz.ro iti recomanda mai multe articole despre copilul tau:

Exercitii fizice pentru gimnastica bebelusului

Baby Gym - Gimnastica pentru bebelusul tau!

Kinetoterapia pentru bebelusul tau

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri