13 August 2012 publicat în Bebe 24 share-uri

Copilaria trece mai repede decat ne dam seama. Se intampla tuturor parintilor sa traiasca in amintire, nostalgia vremurilor cand ei insisi erau copii sau cand copiii lor erau la varsta nevinovata a "descoperirii" lumii. Va invit sa rememoram, cu zambetele de rigoare, etape fascinante din primii ani de viata ai uimitoarei fapturi umane. De acum va voi vorbi, eu, Copilul...

Curiozitati fascinante povestite de un copil...

1.La orizont…Terra?!

M-am nascut si eu sa vad “ce mai faceti”, “cum o mai duceti”? Am petrecut multe saptamani intr-un mediu fabulos unde am invatat sa ascult si sa ma rog.

Viata intrauterina poate dura intre 38-42 saptamani, dar la mine a durat 39 de saptamani. Cand am zarit lumina, doctorul mi-a spus ca ma incadrez in greutatea normala, intre 2800 si 4000 g. Eu am avut 3000 g si toti au fost fericiti!

2.Si crestea intr-o luna cat altii intr-un an…

Mami mi-a spus ca perimetrul meu cranian a fost de 35cm la nastere dar el va creste cu 2 cm/luna in primul trimestru si apoi cu 3cm/trimestru pana la 1 an! O sa fiu foarte destept la un an cand voi avea un perimetru cranian de 46-50cm, va dati seama!?

Si pentru ca ma hraneste mami cu lapte de la san, am sa cresc cu 750 g/luna in primele 4 luni, astfel ca la varsta venerabila de 4 luni o sa-mi dublez greutatea de la nastere si la un an, (abia astept!) o sa am de trei ori greutatea de la nastere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Sursa foto: Shutterstock

Va spun un secret, ca sa verificati cum cresc: dupa un an, greutatea mea trebuie sa fie de 2 ori varsta+9. Spre exemplu la 5 ani o sa am 2x5+9=19 Kg, adica o sa fiu asa de mare!

3. La soare te poti uita dar si la talia mea!

Si talia mea la nastere a fost buna, am avut 48 cm si intre 48-52cm este normal.

Dar apoi cresc de nu ma mai recunoasteti: in primul trimestru ma inalt cu 4-5cm/luna! Vedeti, ce vrednic sunt!

In primul an castig 24-30 cm inaltime, pe care ii adaug la talia de la nastere si socotiti ce mare am crescut!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri