26 Septembrie 2012 publicat în Bebe 1 share-uri

Celulele stem mezenchimale sunt diferite de celulele stem hematopoietice, care se recoltează tot din cordon, dar din sângele de cordon ombilical.

Comunicat de presa

Celulele stem mezenchimale sunt diferite de celulele stem hematopoietice, care se recoltează tot din cordon, dar din sângele de cordon ombilical. Apoi, pentru prima data în Europa Centrala şi de Est, aceste celule au fost utilizate în tratament.

Celulele stem mezenchimale au fost transplantate unui număr de patru pacienţi (trei copii şi un adult) în clinicile de transplant din Varşovia şi Katowice (Polonia). Viaţa pacienţilor a fost ameninţată din cauza bolii grefă vs gazdă (GvHD), care este o complicaţie frecventă după transplantul de măduvă osoasă. Datorită acestui nou tratament folosind celule stem mezenchimale viaţa pacienţilor a fost salvată sau prelungită.

Celulele stem mezenchimale sunt celule nediferenţiate care sunt capabile să se auto-reînnoiască şi să prolifereze. Ele pot fi izolate din cordonul ombilical (aşa-numita Gelatina Wharton). Atât celulele stem mezenchimale cât şi cele hematopoietice au o trăsătura comună - ele pot fi colectate şi stocate numai o dată în viaţă - la naştere. Recoltarea celule stem este o procedură simplă şi sigură care poate salva viaţa în viitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! A contat cine a zbierat mai tare

Celulele stem au fost pregătite de către oamenii de ştiinţă ai grupului FamiCord care lucrează în laboratoare situate în România, Ungaria, Spania, şi Polonia. Acesta a fost primul caz de utilizare terapeutică a celulelor stem mezenchimale în Polonia şi în Europa Centrală.

BIOGENIS este prima bancă românească ce a facut posibilă în România recoltarea şi stocarea de porţiune de cordon cu izolare de celule stem mezenchimale. În acest moment banca poate stoca porţiune de cordon, Gelatina Wharton individualizată şi poate izola celule stem mezenchimale. Recoltarea de cordon ombilical se poate face prin pachetele Bebe Plus şi Bebe Premium de la Biogenis.

Detalii despre pregătirile primului transplant cu celule stem recoltate la naştere pot fi găsite la https://www.biogenis.ro/stiri/romania-se-pregateste-realizarea-primului-transplant-cu-celule-stem-din-cordonul-ombilical/

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri