19 Noiembrie 2012 publicat în Bebe 12 share-uri

Nou-nascutul poate prezenta semne neobisnuite, care ii pot ingrijora pe parinti. De la micile eruptii, pana la icterul neonatal, aceste semne sunt normale.

3 Forma alungita a capului

Se poate observa, in cazul anumitor bebelusi, ca prezinta o forma alungita, conica a capului.

Aceasta se datoreaza nasterii pe cale naturala, situatie in care, marginile oaselor boltii craniene ale bebelusului se pot suprapune, astfel incat capul sa poata trece prin canalul de nastere.

Nu este nevoie sa va ingrijorati, oasele vor reveni la pozitia normala si forma capului se va rotunji in cateva saptamani.

4 Scaderea in greutate

Nu va ingrijorati daca bebelusul pierde in greutate in prima saptamana, 300g sau mai mult, daca a avut o greutate mare la nastere. Este un proces normal.

Micutul “recupereaza”greutatea, imediat, in saptamanile ce urmeaza, castigand aproximativ 200g/saptamana, in prima luna si intre 900g-1 kg pe luna in primele 6 luni!

5 Alimentatia la san

Bebelusii care primesc lapte matern, necesita o “masa” la fiecare 2-3 ore in primele saptamani si la 3-4 ore, cei hraniti cu formule.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

6 Scaunul

Primele scaune ale bebelusului pot fi negricioase sau verde-inchis, dupa aceea culoarea trebuie sa devina galben-verzuie. Daca scaunul are culoare neagra, rosiatica sau albicioasa, e nevoie de un consult medical.

Scaunul bebelusului alimentat la san are o culoare asemanatoare mustarului, iar al celui alimentat cu formule- este mai inchis la culoare. Un scaun tare indica un consum insuficient de lichide.

7 Respiratia bebelusului

Nu este nimic grav, daca bebelusul respira uneori “ciudat”, avand momente in care respiratia este fie accelerata ori insotita de zgomote respiratorii, fie- vreme de cateva secunde, nu respira.

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri