23 Noiembrie 2012 publicat în Bebe 30 share-uri

Parintii trebuie sa se inarmeze cu rabdare, caci bebelusul in primele luni, "face" din noapte, zi; el are doar doua reguli simple: sa doarma si sa se hraneasca!

4 Alaptarea

In primele 2 luni, nevoia de alaptare trece inaintea celei de somn: bebelusul poate fi alaptat la san chiar si la fiecare 2 ore!

5 “Ritualul” somnului

Realizati un program inainte de somnul de seara, care sa intre in “rutina” bebelusului sau a copilului: baita, cititul unei carti, spalarea dintisorilor.

Studiile au aratat ca bebelusii care au un program bine-stabilit, care se repeta inaintea somnului de noapte, adorm mai repede si se odihnesc mai bine.

O “rutina” inaintea somnului, poate fi inceputa de la varsta de 6-8 saptamani, care sa cuprinda mereu aceleasi activitati:

  • Jocurile cele mai “active” lasati-le pentru cursul zilei si recurgeti la activitati mai “linistitoare” inspre seara.
  • Mentineti aceeasi ordine si aceleasi activitati inainte de culcare
  • Pastrati “ce-i mai bun” pentru la final; activitatea preferata a bebelusului lasati-o pentru sfarsitul “programului”, chiar inainte de culcare si realizati-o in dormitorul lui. El va asocia somnul cu aceasta activitate placuta.

6 Metoda Ferber

Metoda Ferber propune o solutie pentru copiii care plang in cursul noptii sau atunci cand sunt lasati singuri sa doarma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Conditii pentru a incerca metoda Ferber:

  • Parintii sa fie bine odihniti in primele zile cand incep aplicarea metodei
  • Bebelusul sa aiba minim 5-6 luni.

Principiul metodei:

Metoda Ferber se bazeaza pe principiul “asteptarii progresive”:

1 Dupa ce ati terminat “programul” de dinaintea somnului, asezati bebelusul in patut, atunci cand este in curs de a adormi si nu dupa ce a adormit.

2 Daca micutul plange, asteptati cateva minute inainte sa va intoarceti la el. Puteti incepe cu un timp de “asteptare” intre 1-5 minute.

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri