23 Noiembrie 2012 publicat în Bebe 30 share-uri

Parintii trebuie sa se inarmeze cu rabdare, caci bebelusul in primele luni, "face" din noapte, zi; el are doar doua reguli simple: sa doarma si sa se hraneasca!

3 Cand consolati copilul, nu luati in brate si nu stati mai mult de 2-3 minute, chiar daca nu a incetat sa planga.

4 Daca bebelusul continua sa planga, cresteti intervalul pana va reintoarceti spre a-l linisti: spre exemplu, daca prima data ati asteptat doar 3 minute, acum asteptati 5 minute si apoi cate 10 minute (nu mai mult).

A doua zi, cresteti intervalul: prima oara 5 minute, a doua- 10 si a treia oara si urmatoarele- cate 12minute.
Majoritatea parintilor au observat o imbunatatire a somnului bebelusului din ziua a-3-a sau a-4-a de aplicare a metodei.

7 Semne ca ii este somn!

Fiti atenti la semnalele de somn ale bebelusului: isi duce manutele la ochi, casca, este agitat sau plange. Nu obisnuiti bebelusul sa fie leganat pentru a adormi, ci invatati-l sa adoarma singur, punandu-l in patut, atunci cand este “somnoros”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

8 Ritmul somn-veghe

Ajutati copilul sa inteleaga diferenta intre zi si noapte. In timpul zilei, jucati-va cu el, fiti cat mai activi.

Pe masura ce se apropie seara, deveniti treptat un parinte “plictisitor” pentru bebelus. Alegeti activitati linistitoare, hraniti-l intr-o camera cu lumina difuza, opriti sunetele stridente din casa (spre exemplu televizorul).

Mentineti un program si pentru perioadele de somn din timpul zilei, incercand sa fie mereu la aceleasi ore.
Folositi patutul numai pentru somnul linistit, (nu si pentru joaca), astfel incat bebelusul sa stie ca in acel loc “se doarme”!

va recomandam:

Somnul copilului: Elemente de baza

Somnul bebelusului- Metoda Ferber


8 Sfaturi pentru somnul linistit al bebelusului


Bebe nu doarme noaptea?- partea I

Bebe nu doarme noaptea?- partea II

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

articol de Ioana P.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

sursa foto:sxc.hu; shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri