3 Decembrie 2012 publicat în Bebe 12 share-uri

Jocul este cea mai buna metoda prin cae copilul se poate dezvolta fizic si psihic in primul an de viata!

4. A patra luna de viata

A patra luna de viata a bebelusului este o adevarata inflorire a abilitatilor sale motorii, de limbaj si de “socializare”. Bebelusul isi va arata cu prisosinta fiecare “emotie”, gangurind bucuros cand apare la orizont jucaria preferata, tipand si plangand neconsolat, cand ii este luata.

Si ghici ce? Receptorii nervosi de la nivelul pielii s-au maturizat suficient, pentru ca bebelusul sa poata fi “gadilat”. Incercati si va veti convinge!

5. La cinci luni…

La varsta de cinci luni, aparatul vizual si auditiv al bebelusului ajung la maturitate aproape deplina. Bebelusul devine mai “vorbaret”, insa pe limba lui. Incercati sa raspundeti gangurelilor lui, pe limba “noastra”, repetandu-i diverse silabe, cuvinte, consoane si vocale, pentru a-l invata cum sa comunice. Incurajati-l cand incearca sa reproduca vreun cuvant!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Este un moment bun si pentru a incepe sa-i cititi din carti, sa-l invatati denumirea anumitor obiecte, pe masura ce i le “prezentati”. Pentru bebelus incepe sa se deschida orizontul unui nou univers cu totul fascinant!

6. Prima jumatate de an!

In curand bebe va invata sa stea in picioruse, sprijinit de marginea patutului sau de canapea.

Deja este foarte activ si puteti sa-l incurajati, asezandu-l pe burtica, astfel incat singur, sa se mobilizeze, in timp ce ii aratati, la o anumita distanta,o jucarie drept tinta, la care sa ajunga.

Atentie, la aceasta varsta, copiii duc la gurita fiecare obiect, pentru o mai buna “cunoastere”.

Asigurati-va ca dimensiunile tuturor jucariilor si obiectelor, pe care le “studiaza” bebe, sunt suficient de mari, astfel incat sa nu poata fi inghitite.

Bineinteles, este momentul sa intariti si “paza” la prize!

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Caria dentară – ce este și cum se tratează

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri