3 Iunie 2013 publicat în Bebe 14 share-uri

Cresterea bebelusului este un proces de durata, in care rolul parintilor este vital: el se dezvolta prin imitarea lor!

4 Talia predictiva

S-a descoperit o formula de calcul cu ajutorul careia se poate aproxima viitoarea inaltime a copilului, in functie de talia (inaltimea) lui la 2 ani.
Pentru baieti :
Talia predictiva= (0,5 x talia la 2 ani) + ( 0,5 x talia medie a parintilor) + 37.
Pentru fete, la final se aduga 25 in loc de 37.
Formula este doar statistica si orientativa, de aceea nu poate fi considerata absoluta si ‘infailibila’.

5 Dezvoltarea psihomotorie a sugarului

Dezvoltarea psihomotorie a sugaului si a copilului mic trece pana la varsta de 5 ani, cand are controlul aproape deplin al propriului corp, prin mai multe etape, fiecare cu frumusetea si bucuria ei, atat pentru micut, cat si pentru parinti.
Primul trimestru de viata
In primele 3 luni dupa nastere, miscarile bebelusului sunt neorganizate, spontane, fara un scop precis. El tine pumnii stransi si sta cu membrele indoite (in flexie), deoarece are o hipertonie fiziologica a muschilor flexori, ca ‘amintire’ din viata lui intrauterina.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Prima luna

La o luna, bebelusul tinde sa fixeze cu privirea, pentru cateva momente, cate un punct oarecare de interes. Daca este sustinut, va incerca sa paseasca in mod reflex. Tine capul drept timp de cateva secunde, se linisteste cand e ridicat in brate, se sperie de sunete si urmareste lumina cu privirea.
Luna a doua

La doua luni, urmareste un obiect pe directie orizontala, de la un capat la altul dar si de sus in jos. Incepe sa surada si sa gangureasca. Distinge tonalitatea sunetelor. Asculta clopotei sau zgomote stridente. Tine capul ridicat cand sta pe burta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri