3 Iunie 2013 publicat în Bebe 14 share-uri

Cresterea bebelusului este un proces de durata, in care rolul parintilor este vital: el se dezvolta prin imitarea lor!

Luna a opta

La 8 luni incepe sa se ridice din sezut in picioare. Prinderea obiectelor nu se mai face cu toata mana, incepand sa-si foloseasca cea mai importanta unealta: degetul mare. Tinandu-se de grilajul patului, in pozitie verticala, executa miscari de flexie si extensie a picioarelor. Tipa pentru a i se acorda atentie si incearca insistent sa umble de-a busilea.

Luna a noua

La 9 luni merge de-a busilea pe podea. Vrea sa manance si te ajuta sa-i tii cana cand bea. Pronunta cuvinte din doua silabe : mama sau tata. Manuieste doua obiecte deodata.

Luna a zecea

Acum bebe incearca sa paseasca, la inceput temator, apoi din ce in ce mai hotarat. La joaca e tot mai inventiv: scoate bilele dintr-o galetusa, se deplaseaza dupa jucarii, bate din palme, face cu mana.

Luna a unsprezecea

La 11 luni poate merge in picioare, sprijinit sau uneori singur, pe distante mici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Prima aniversare

La 12 luni, bebelusul ajunge la un mers mai sigur, chiar daca merge leganat, cu baza larga de sustinere.

Merge mai mult pe varfuri, la inceput, dar important e ca ‘se perfectioneaza’ ! Incepe sa rosteasca mai multe cuvinte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri