3 Iunie 2013 publicat în Bebe 14 share-uri

Cresterea bebelusului este un proces de durata, in care rolul parintilor este vital: el se dezvolta prin imitarea lor!

6 Dupa un an

La 14 luni copilul merge singur, isi recunoaste propriul nume si face linii cu creionul.

La 16 luni isi impinge carutul, sau jucariile, incearca sa apese pe clanta, mazgaleste fara probleme si pronunta clar 6-7 cuvinte. Construieste turnulete din cateva cuburi sau ‘rasfoieste’ cartile care ii cad in mana.

La 18 luni manuieste bine cana din care bea, mananca, face conversatii balbait, isi scoate singur pantofii si sosetele, apreciaza pozele din carti. Tot de acum poate fi pus pe olita, pentru a se obisnui, chiar daca “succesul” poate sa intarzie, insa nu peste 24 luni.
La 20 luni urca si cobora scarile, merge, foloseste lingurita, incearca sa deseneze figuri simple (cerc, linii), rosteste mai multe cuvinte.

La 22 de luni asculta povesti, pronunta 20 de cuvinte sau mai multe.
In curand, dupa varsta de 2 ani, va incepe binecunoscuta perioada a lui “ DE CE?”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

7 Eruptia dentara la sugar si copil

Dintisorii de jos ii apar incepand cu lunile 6-9, primii doi dintisori, apoi urmatorii 2 pana la 10 l.
Caninii apar incepand cu 14 luni, pana la 18 luni. Primul molar apare dupa un an. Al doilea molar, apare dupa 2 ani. Eruptia definitiva a dintilor incepe de la 6-8 ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri