15 Iulie 2013 publicat în Bebe 12 share-uri

Daca din diverse motive s-a renuntat la alaptat, atunci a sosit momentul sa alegi o tetina potrivita pentru hranirea bebelusului tau. Alegerea tetinei este deosebit de importanta, deoarece aceasta este esentiala in hranirea celui mic si trebuie ca el sa o accepte.

Daca din diverse motive s-a renuntat la alaptat, atunci a sosit momentul sa alegi o tetina potrivita pentru hranirea bebelusului tau. Alegerea tetinei este deosebit de importanta, deoarece aceasta este esentiala in hranirea celui mic si trebuie ca el sa o accepte. Copilul trebuie sa incerce mai multe tetine, pana o gaseste pe cea care i se potriveste.

Expertii Garbo ne sfatuiesc cum sa alegem tetina, in baza mai multor criterii: varsta, materialul de fabricatie, viteza de hranire si dimensiunea orificiului de scurgere, forma lor.

Varsta

Varsta este primul criteriu de care trebuie sa tii seama atunci cand alegi tetina bebelusului, deoarece tetina pentru nou-nascuti este mult mai mica decat tetina pentru un bebelus de 6 luni. Daca bebelusul este mai mare, atunci poate fi hranit si cu cereale, caz in care este nevoie de o tetina mai mare. Exista insa si o situatie aparte, cea care priveste prematurii: tetina pentru acestia este speciala, deoarece ei au gurita mai mica si pot aparea probleme cu hranirea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Ghid pentru alegerea mobilierului interior Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Materialul de fabricatie a tetinelor

Materialul de fabricatie este al doilea criteriu pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand alegi tetina. Tetinele pot fi confectionate din latex, silicon sau cauciuc.

Tetinele din latex

Sunt mai moi si mai flexibile, dar nu sunt rezistente. Se adapteaza mai usor pe buzele si pe gurita micutului, dar uneori ii pot provoca alergii. Spre deosebire de cele din silicon, sunt galbene si mai ieftine.

Tetinele din silicon

Sunt mai rigide si isi pastreaza forma un timp mai indelungat. Acestea sunt transparente si au un pret ceva mai ridicat decat celelalte, dar au un efect antialergic. Tetinele din silicon nu permit trecerea multor bacterii in laptele copilului si nici nu se deterioreaza la caldura, insa cel mai mare dezavantaj este ca sunt respinse de micuti din cauza rigiditatii lor.

Foto@Depositphotos.com

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Principiile de bază ale mașinii CNC

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri