15 Iulie 2013 publicat în Bebe 12 share-uri

Daca din diverse motive s-a renuntat la alaptat, atunci a sosit momentul sa alegi o tetina potrivita pentru hranirea bebelusului tau. Alegerea tetinei este deosebit de importanta, deoarece aceasta este esentiala in hranirea celui mic si trebuie ca el sa o accepte.

Tetinele din cauciuc

Acestea se aseamana mai mult cu mamelonul mamei, insa se si deterioreaza repede. Totodata, transmit o substanta chimica numita carcinogen, ce poate provoca copilului reactii alergice.

Iti recomandam si:

Tetina din latex pentru ceai

Tetina din latex pentru hrana groasa

Tetina din silicon pentru lapte

Tetina din silicon cu orificiu subtire

Tetina pentru orice tip de hrana cu debit variabil

Viteza de hranire si dimensiunea orificiului de scurgere a tetinelor

Tetinele se gasesc intr-o gama de dimensiuni si cu trei viteze de scurgere: lent, mediu si rapid. De regula, nou – nascutii au nevoie de o tetina cu viteza lenta, iar pe masura ce alimentatia creste in cantitate, se vor folosi tetinele cu flux mediu si rapid.

In ceea ce priveste dimensiunea orificiului de scurgere, tetinele pot avea un orificu ingust pentru lichide subtiri precum apa, ceaiul si un orificu mai larg pentru bauturi groase ca laptele si cerealele cu lapte. Acest criteriu este, de asemenea, foarte important, deoarece o tetina cu un orificu prea ingust sau prea larg poate conduce la o hranire inadecvata, fapt care va irita bebelusul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Forma tetinelor

Tetinele sunt disponibile in trei forme:

Tetina ortodontica – se potriveste pe cerul gurii si pe gingia copilului, are forma plata si ii da impresia bebelusului ca este sanul mamei.

Tetina alungita – se inclina pentru a intra in gura bebelusului.

Foto@Depositphotos.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri