2 August 2013 publicat în Bebe 3 share-uri

Baita bebelusului are rolul de a-l mentine curat, de a-i imbunatati circulatia, de a-i stimula pielea si, nu in ultimul rand, de a stabili o conexiune puternica intre mama si copil. Multe mamici isi fac griji insa cu privire la momentul imbaierii. Pentru a le usura munca, specialistul Kidz le vine in ajutor cu sfaturi utile.

Baita bebelusului este un obicei sanatos, care formeaza o legatura speciala intre parinti si cel mic. Desi ar trebui sa fie un prilej de bucurie, amuzament si relaxare, cele mai multe mamici isi fac griji cand vine vorba de momentul baitei, se impacienteaza, deoarece copilul se poate misca haotic, poate aluneca sau plange.

Pentru a-ti usura munca, specialistul Kidz vine in ajutorul tau cu cateva sfaturi utile si cu o serie de reguli pe care trebuie sa le respecti atunci cand vine vorba de baita bebelusului.

Cand facem baita bebelusului?

Prima baie se face, de obicei, dupa a 15-a zi de la nasterea bebelusului, dupa caderea bontului ombilical si cicatrizarea plagii. Bebelusului trebuie sa i se faca baita o data-de doua ori pe saptamana, seara, inainte de culcare si de alaptare, pentru a-i asigura un somn linistit. Ritualul nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Principiile de bază ale mașinii CNC

Pana la cicatrizarea ranii ombilicale, se recomanda doar curatirea partiala a bebelusului, adica a fetei si a organelor genitale dupa fiecare schimbare a scutecului. Curatirea se va face cu un burete moale, inmuiat in apa calduta.

Care este cel mai potrivit loc pentru baita bebelusului?

In primul rand, incaperea in care ii facem bebelusului baita trebuie sa fie calduroasa, ferita de curent si de aparatele de aer conditionat. In al doilea rand, pentru primele luni de viata, bebelusului ar trebui sa i se faca baita intr-o cadita speciala, din plastic, pe care sa o poti aseza oriunde, pe un suport mai inalt.

Cand bebelusul mai creste, ii poti achizitiona o cadita care sa fie montata in cada voastra din baie sau il poti lua chiar cu tine in cada atunci cand faci baie, fapt care il va incanta si il va face sa stabileasca o conexiune deosebita cu tine.

Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Iti recomandam si:

Cadita - suport SPA Inglesina

Suport metalic pentru cadita

Cadita Bella Bambina Hello Kitty

Cadita cu covoras antiderapant

Foto@Depositphotos.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri