23 Septembrie 2013 publicat în Bebe 22 share-uri

Colicile bebelusului tau reprezinta o perioada solicitanta atat pentru el, cat si pentru tine. Colicile sunt dureri abdominale puternice cu care cel mic se confrunta din a doua saptamana de viata pana la varsta de 3-4 luni.

Ce sunt colicile?

Colicile nu au o definitie clara, insa sunt intalnite la peste 25 % dintre copii. Colicile nu inseamna ca micutul vostru are o problema de sanatate, ci pur si simplu se confrunta cu niste dureri abdominale foarte intense, crampe sau spasme, generate de o serie de cauze.

Colicile apar inca din primele 2 saptamani de viata ale bebelusului si dureaza pana in jurul varstei de 3 – 4 luni. In tot acest timp, va sfatuim sa aveti rabdare si sa nu cedati sau sa va enervati atunci cand nu reusiti sa il opriti pe micut din plans sub nicio forma.

8 Cauze ale colicilor

Cauzele colicilor sunt diverse si pot varia de la caz la caz. Iata, mai jos, cativa dintre factorii care ar putea duce la aparitia colicilor la bebelusi.

• O problema legata de alimentatie

• O intoleranta sau alergie la formula laptelui, caz in care se recomanda schimbarea formulei laptelui sau inlocuirea lui cu lapte de soia

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Philips Avent lansează cele mai inovatoare biberoane de până acum, modelul Natural Response care imită forma și comportamentul sânului și se adaptează la ritmul natural de băut al bebelușului

• Alimentatia nepotrivita a mamei – ar fi bine ca dupa nastere sa tineti un regim si sa renuntati la alimente precum: mazare, fasole, varza, conopida, ceapa, prajeli, oua, lactate, nuci, ciocolata si cafea. Se recomanda consumul de ceai de fenicul, ghimbir, anason si chimen.

• Gazele blocate in intestine

• O reactie la inhalarea fumului de tigara

• Hipersensibilitate la un mediu prea stimulant – mult zgomot, multa lumina

• Fumatul in timpul sarcinii si in casa, dupa nastere

• Introducerea alimentelor solide mai devreme de varsta de 3 luni a bebelusului.

V-ar mai putea interesa si:

9 Pasi esentiali pentru o buna ingrijire a nou nascutului

5 Cele mai frecvente afectiuni ale nou nascutului

Foto mama si bebe@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri