Daca copilasul este agitat, nervos, isi strange piciorusele la piept, plange fara oprire ore intregi fara explicatie, atunci el are colici.
Cum atenuam colicile?

Primul lucru pe care-l puteti face ca sa evitati colicile este adoptarea unei tehnici corecte a alaptarii. Cu cat bebelusul inghite mai mult aer in timpul mesei, cu atat va fi mai agitat. Daca nou-nascutul este hranit artificial, folositi biberoane anticolici, care sunt facute special sa reduca ingestia de aer in timpul mesei.

Masajul ritmic pe burtica sau pe spate dupa masa este de asemenea benefic. Acesta ajuta la dispersarea gazelor in intestin si scade presiunea acumulata in tubul digestiv.

Una dintr cele mai bune metode de a linisti un copil cu colici este suzeta, deoarece suptul linisteste copilul. De asemenea, o plimbare la aer curat in carucior sau in brate calmeaza copilul cu colici si il ajuta sa adoarma.

Copiii sunt dependenti de afectiune si vor sa fie tot timpul in preajma mamei. Vocea sau atingerea mamei sunt foarte importante si pot linisti copilasul. Cumparati un port-bebe, luati copilul in barte, leganati-l si purtati-l peste tot cu dumneavoastra, chiar si in timp ce va ocupati de mici treburi casnice.

Medicamente pentru colici?

Cand vine vorba de medicamente, fie ele naturale, trebuie consultat medicul pediatru, care va prescrie exact remediul potrivit pentru micutul dumneavoastra, in cantitatea si in doza potrivita.

Cele mai bune remedii sunt, bineinteles, cele naturiste dintre care ceaiurile din plante de musetel, tei, anason.

Pot fi utile si unele medicamente care provoaca somnolenta (in trecut se folosea clisma cu diferite substante somnifere), dar ele sunt rar folosite datorita reactiilor adverse frecvente si grave ce pot aparea la nou-nascut.

Picaturile impotriva gazelor ce contin Simeticon sunt indicate numai in cazul copiilor care au colici datorate acumularii de gaze. Aceste preparate nu au efecte secundare, deoarece nu se acumuleaza in organism.

Perioada colicilor trebuie abordata cu calm si rabdare. Chiar daca sunteti la primul copil, nu va lasati coplesiti si nu va simtiti vinovati ca sugarul sufera si plange. Concentrati-va atentia la ingrijirea micutului, dar si a dumneavoastra, gandindu-va ca in final aceasta perioada se va sfarsi.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cele mai încurajatoare citate despre succes

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri