Tarcul este un mod de trece de la patut catre camera inca prea mare pentru micutul sugar. Petrecand timp in tarc, bebe se poate obisnui cu imprejurimile, cu camera si poate observa pe indelete activitatile tale, incercand sa te imite.

Tarcul este un mod de trece de la patut catre camera inca prea mare pentru micutul sugar. Petrecand timp in tarc, bebe se poate obisnui cu imprejurimile, cu camera si poate observa pe indelete activitatile tale, incercand sa te imite.

Tarcul este indicat pentru sugarii incepand din luna a 5 a, cand bebe nu mai sta intr-un loc linistit, incepe sa exploreze imprejurimile si baga toate obiectele in gurita; tarcul nu este absolut necesar, dar mamicile il folosesc pentru micutii lor.

Cum trebuie sa fie tarcul si unde il asezam?

Cele mai indicate sunt tarcurile mobile, care pot fi mutate prin casa dintr-o camera in alta, pentru ca puiutul sa fie mereu langa tine. Tarcul trebuie sa fie confectionat din lemn, plastic sau plasa usoara, cu gratii.

Daca totusi tarcul nu este mobil, el trebuie asezat in casa in camera in care tu iti desfasori activitatile zilnice cele mai importante, pentru ca cel mic sa te tina in permanenta sub observatie. In jurul tarcului nu trebuie sa fie obiecte pe care copilul sa le apuce, nu trebuie pus la geam pentru ca poate fi racoare, dar nici in lumina directa a soarelui.

Ce reprezinta de fapt tarcul?

Tarcul reprezinta un adapost pentru bebelus, un loc de joaca in care cel mic isi poate desfasura activitatile in siguranta din momentul in care nu mai sta intr-un singur loc, se ridica si incepe sa duca totul la gurita.

De asemenea, copilasul se poate sprijini de gratiile tarcului si incepe sa stea in picioare, antrenandu-si toti muschii si schimbandu-si dupa plac pozitia.

Petrecand timpul in tarc, copilul incepe sa-si exerseze miscarile, depasind mersul tarat in patru labe si incepand sa se ridice la verticala si dorind sa faca primii pasi. Podeaua dura a tarcului ii ofera stabilitate celui mic, iar gratiile pot fi folosite de el pentru a se agata si a se ridica in picioare.

Si tu ai nevoie de timp pentru proprina persoana, fie sa te ocupi de treburile gospodaresti, fie sa te ingrijesti; astfel tarcul vine in ajutorul tau, pentru ca stii ca-ti poti face trebuile in timp ce micutul se joaca in siguranta si te urmareste din patut.

Initial, tarcul ii ofera un sentiment de independenta, deoarece mama nu se amesteca in treburile lui, nu sare in ajutor cum scanceste sau scoate un sunet; apoi, cand copilul incepe sa mearga, el va vedea in tarc o bariera, o limita intre el si lumea exterioara si il va privi ca pe o pedeapsa, ca pe o inchisoare. Cel mai bine este sa renunti la tarc atunci cand copilul incepe sa mearga si isi exprima sentimentele negative cu privire la tarc.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri