Daca nu ai mai schimbat niciodata un scutec poti avea emotii, dar vei vedea ca odata cu trecerea timpului si cu antrenamentul zilnic vei deveni experta in schimbatul scutecului.
Daca nu ai mai schimbat niciodata un scutec poti avea emotii, dar vei vedea ca odata cu trecerea timpului si cu “antrenamentul” zilnic vei deveni experta in schimbatul scutecului.

Pregateste tot ceea ce ai nevoie sa-ti fie la indemana inainte de a-i schimba bebelusului scutecul, deoarece odata ce te-ai apucat de treaba nu e bine sa-l lasi pe cel mic nesupravegheat nici macar pentru o clipa! Bebelusii sunt neastamparati si nu stau locului nicio secunda, ei se leagana si se misca, astfel ca se pot rani sau pot cadea.

Ce trebuie sa faci?

  • Spala-te pe maini de fiecare data cu apa si sapun, atat inainte, dar si dupa ce i-ai schimbat scutecul bebelusului.
  • Aseaza-l pe bebe pe o suprafata curata pe care ai asternut in prealabil o paturica. Unele mamici folosesc o masa speciala pentru schimbat scutecele.
  • Scoate scutecul murdar si arunca-l la un cos de gunoi care ar trebui sa fie “la piciorul” tau, sau langa masa de schimbat scutece.
  • Foloseste un buretel sau o carpa moale, curata, inmuiata in apa calduta pentru a-l curata de “mizerie” pe bebe. Spala cu atentie toata zona scutecului, cu miscari dinainte inapoi pentru a preveni infectiile.
  • Daca cicatricea ombilicala a bebelusului inca nu s-a vindecat, de fiecare data cand ii schimbi scutecul trebuie sa-l cureti si in zona ombilicului. Foloseste un tampon de vata sau un tifon steril inmuiat in solutie de alcool sau betadina pentru a dezinfecta zona. Micutul poate plange atunci cand il atingi in zona cordonului ombilical, asa ca trebuie sa fii atenta si sa-l cureti cu grija.
  • Da-l pe bebe cu crema si cu pudra pentru a preveni iritatiile si dermatita de scutec ce poate aparea in aceasta zona sensibila.
  • Acum pune-i noul scutec si nu il lasa sa acopere cicatricea cordonului ombilical daca aceasta nu este vindecata.

Vei avea nevoie de aproximativ 10 scutece zilnic, scutece care trebuie schimbate de fiecare data cand le simti ude. Astfel vei preveni dermatita de scutec.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri