Intotdeauna pune-l pe bebe sa doarma pe spate, chiar si atunci cand atipeste. Cu siguranta vrei sa-i oferi micutului tau cea mai buna ingrijire, asa ca evita sa-l lasi sa doarma pe burta. Nici pozitia de dormit pe o parte nu este tocmai buna, deoarece aceasta este foarte instabila pentru un bebelus.
Intotdeauna pune-l pe bebe sa doarma pe spate, chiar si atunci cand atipeste. Cu siguranta vrei sa-i oferi micutului tau cea mai buna ingrijire, asa ca evita sa-l lasi sa doarma pe burta. Nici pozitia de dormit pe o parte nu este tocmai buna, deoarece aceasta este foarte instabila pentru un bebelus.

Majoritatea bebeilor sunt sanatosi si nu au probleme cu somnul, dar unii bebelusi mor in somn. Aceasta intamplare nefericita poarta numele de sindromul de moarte subita al bebelusului (SIDS- sudden infant death syndrome). Pana in momentul de fata medicii si specialistii in domeniu nu au putut sa descopere cauzele concrete ce duc la aparitia acestui sindrom.

Cercetarile efectuate pana in acest moment arata ca bebelusii care dorm pe spate sunt mult mai putin expusi riscului de a dezvolta sindromul de moarte subita. Daca odorul tau are o problema de sanatate, doctorul iti poate recomanda o anumita pozitie, asa ca intotdeuna lasa-l pe bebe sa doarma pe spate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Cum poti scadea riscul de sindrom de moarte subita la bebelusul tau?

Alapteaza-l! Laptele de mama este cel mai bun aliment pentru bebelus- acesta il protejeaza impotriva multor afectiuni, dar si impotriva SIDS.

Lasa-l sa doarma in patutul lui! Cum fiecare are locul sau atunci cand doarme, asa si bebelusul ar trebui sa doarma la el in patut. Nu-l lua sa doarma in pat cu tine sau pe canapea, nu-l lasa sa doarma cu altcineva.

Salteaua din patut trebuie sa fie tare! Bebelusul nu necesita confort, el nu trebuie sa doarma pe o saltea pufoasa, pat de apa, acoperit cu patura sau pe vre-o perna. De asemenea, evita sa-i lasi micutului animale de plus in patut atunci cand doarme, deoarece se poate sufoca.

Temperatura camerei conteaza! Nu exagera cu caldura. Bebelusilor trebuie sa le fie caldut, nu foarte cald, sa le fie tocmai bine atunci cand sunt imbracati.

Suzeta e de ajutor! Desi are si nenumarate dezavantaje, ultimele cercetari au aratat ca suzeta folosita in timpul somnului poate preveni SIDS, deoarece ea ajuta la deschiderea cailor aeriene si impiedica bebelusul sa “cada” intr-un somn prea profound.

Nu fuma in preajma copilului! Un mediu ferit de fumul de tigara este un mediu propice pentru dezvoltarea unui copil sanatos. Chiar si fumatul pasiv poate dauna grav sanatatii, asa ca se recomanda sa renunti la fumatul in casa. S-a demonstrat ca bebelusii crescuti in case in care nu se fumeaza sunt mai feriti de raceli sau infectii.

Ai grija de odorul tau si asigura-i un mediu optim pentru dezvoltare, ingrijeste-l cum se cuvine si vei vedea ca vei fi o mamica fericita si iubita!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri