De multe ori cand parintii sunt intrebati daca bebelusul lor doarme noaptea acestia sunt tentati sa psuna ca nu. De fapt bebelusii dorm noaptea, dar si ziua.

De multe ori cand parintii sunt intrebati daca bebelusul lor doarme noaptea acestia sunt tentati sa psuna ca nu. De fapt bebelusii dorm noaptea, dar si ziua.

Micutul inca nu face diferenta intre zi si noapte si de asemenea stomacelul lui nu este inca suficient de mare incat printr-o masa sa inmagazineze suficient laptic care sa ii tina de foame pentru toata noapte. De fapt, o masa ii asigura nutrientii pentru aproximativ 3-4 ore, urmand ca dupa aceasta perioada sa fie hranit din nou. Astfel micutul se va trezi din somn plangand sau nu, insa... cu senzatia de foame.

Bebe trebuie sa doarma aproximativ 16 ore pe zi, iar ziua este bine sa il plimbati, sa va jucati cu el, sa ii vorbiti. Nu trebuie lasat ziua sa dorama foarte mult, acesta fiind momentul interactiunii voastre cu el. Il puteti ajuta pe micut sa invete ritmul circadian (zi-noapte) prin activitatile pe care le faceti. Astfel, puteti stabili un program prin care dimineata iesiti la plimbare, la pranz ascultati muzica si va jucati, seara ii soptiti cateva povesti... Aveti grija ca bebe sa fie plimbat cu un carut care are minimul normelor standard de siguranta, este foarte important pentru sanatatea lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Apoi in timpul noptii bebelusul trebuie doar sa primesca mancare, fara sa ii vorbiti sau sa va jucati cu el, oricat de tentant ar fi. Astfel micutul va intelege ca noaptea este pentru somn.

Unde si cum doarme bebe?

Multi parinti pentru inceput considera ca este mai bine sa aduca patutul bebelusului in dormitorul lor pentru ca astfel sunt mai aproape de el. Pediatrii nu recoamda ca parintii sa doarma in pat cu bebelusul din motive de siguranta.

De asemenea bebe nu trebuie sa aiba in patut jucarii la care sa poata ajunge, nici macar din plus in timpul somnului, caci ii pot afecta respiratia. Nici jucarii mici care pot fi inghitite sau cu snururi lungi. Cele mai indicate jucarii pentru bebe sunt cele suspendate de patut, colorate si cu lumini pe care doar sa le poata atinge, eventual sa aiba si muzica.

Studiile pediatrice au evidentiat faptul ca cea mai buna pozitie pentru somnul lui bebe este cea pe spate, micutul nu trebuie sa doarma intr-o parte sau pe burtica. Desi aparent pozitia de siguranta este cea pe burtica, totusi bebe risca sa inspire propriul dioxid de carbn sau chiar sa se asfixieze daca baga nasucul in perna.

Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Daca bebe devine agitat este bine sa il luati in brate, sa ii vorbiti, sa va jcati cu el si sa il hraniti daca este ora mesei.


Cand trebuie sa chemati medicul?

Atunci cand bebe se trezeste greu si nu are pofta de manacre sau plange in continuu probabil are o afectiune si este musai sa chemati medicul pentru a stabili care sunt cauzele si eventual pentru efectuarea unor investigatii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri