Atunci cand sunt mici, copiii sunt foarte sensibili si necesita o ingrijire atenta, blanda si plina de rabdare din partea parintilor.

Atunci cand sunt mici, copiii sunt foarte sensibili si necesita o ingrijire atenta, blanda si plina de rabdare din partea parintilor. Desi pentru cei care nu au trecut printr-o experienta similara alergia la scutece nu pare a fi o problema demna de luat in serios, pentru parinti insa devine destul de stresanta atunci cand apare atat datorita grijii pe care i-o poarta bebelusului care oricum resimte un puternic disconfort, cat si datorita posibilelor compicatii pe care alergia la scutece le poate prezenta.

Cum si de ce apare alergia la scutece?

Alergia la scutece este determinata in special de prezenta materiilor fecale in scutec si mai putin de urina, care este sterila. Materiile fecale insa contin o paleta intreaga de bacterii cu o mare capacitate de multiplicare in mediu umed si cald, exact cel pe care il gaseste in zona inghinala a bebelusului cu scutecel. In general, daca bebe este tratat la timp, aceasta iritatie nu evolueaza cu complicatii, urmand sa se remita in urma igienei riguroase si a stergerii pielii micutului cu unguente speciale pentru iritatie (se gasesc in farmacii). De obicei aceasta iritatie nu dureaza mai mult de o zi, maxim doua.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Candidoza la bebelusi

Atunci cand alergia la scutecel dureaza peste doua zile si nu a cedat in urma unguentelor uzuale care se folosesc in mod normal pentru alergii trebuie sa va ganditi ca micutul ar putea avea o candidoza. Pentru diagnosticul cert este indicat sa consultati de urgenta medicul dermatolog, pentru a exclude alte diagnostice mai grave.

Candida este o ciuperca ce traieste in mod normal in organismul omului, gasindu-se pe piele, in flora vaginala, in cea intestinala (de aceea se elimina prin materiile fecale). Atunci cand aceasta se multiplica fara masura se ajunge la candidoza.

La bebelus, cadidoza in zona pubiana se manifesta printr-o iritatie ce dureaza mai mult de doua zile sau nu da semne sa cedeze la tratament inca din prima zi. Simptomatologia tinde sa devina din ce in ce mai puternica, leziunile care arata la inceput ca zone rosii capata aspect de bubite si se pot extinde pe fese sau chiar pe abdomenul inferior. Bebelusul prezinta mancarimi (duce des manuta acolo), usturimi si un disconfort groaznic care il determina sa planga des. Poate asocia deasemenea afte bucale tot cu candida. Nu trebuie neglijata o astfel de infectie si trebuie mers la doctor pentru ca in ultimii ani au fost relatate cazuri de sepsis (septicemie) si cu fungi, nu doar cu bacterii cum se credea pana nu demult.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri