Vazul bebeluslui se dezvolta trepatat, incepand din viata intrauterina cand poate distinge lumina si ajungand la performantele vazului normal abia dupa 8-9 lini de viata. La inceptut, vederea lor este neclara, alb-negru, fiind foarte atrasi de constraste, apoi incep sa distinga culori si mai tarziu isi poat da seama de distanta la care se afla obiectele de ei, ca mai tarziu sa ajunga sa vada la fel ca tine.

Vazul bebeluslui se dezvolta trepatat, incepand din viata intrauterina cand poate distinge lumina si ajungand la performantele vazului normal abia dupa 8-9 lini de viata. La inceptut, vederea lor este neclara, alb-negru, fiind foarte atrasi de constraste, apoi incep sa distinga culori si mai tarziu isi pot da seama de distanta la care se afla obiectele de ei, ca mai tarziu sa ajunga sa vada la fel ca tine.

Cum vede bebelusul in prima luna de la nastere?

Bebe abia poate distinge lumini, vederea lui nu poate diferentia culori, vazand mai mult in umbre. Ii plac contrastele puternice, mai ales intre alb si negru si nu poate vedea mai departe de 20-35 de centimetri, insa este o distanta suficienta pentru a distinge chipul celui care il tine in brate.

Cum vede bebe la doua luni?

Intre luna a doua si a patra bebe incepe sa diferentieze culorile, preferandu-le in aceasta perioada pe cele mai deschise, mai pale, celelalte obosindu-i ochii. Stiind acest lucru, producatorii confectioneaza jucariile, hainutele si alte produse destinate bebelusilor in culori pale, de unde poate si denumirile unor culori in limbajul popular precum “albastru de bebelus” sau “roz de bebelus”. Este important sa ii incurajati dezvoltarea vizuala oferindu-i jucarii colorate si cat mai complexe, pe bebe il atrag combinatiile multiple de forme si culori.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Vederea bebelusului la patru luni

Incepand cu luna a patra bebelusul incepe sa perceapa adancimea si distanta la care se afla obiectele de el. Incepe sa aiba mai mult control asupra manutelor sale si asupra atingerilor, de acum in colo iti va atinge mai fin fata, stiind cat de aproape sau de departe esti de el. Mai mult, bebe incepe sa recunoasca expresiile fetei, mimica, incepand sa interpreteze anumite gesturi ale tale si ale celor din jur, incepe sa inteleaga exprimarea unor sentimente, trairi, emotii.


Cum vede bebe la cinci luni?

Bebe vede din ce in ce mai bine, iar acum reuseste sa vada mai clar obiectele mici. El incepe sa poata urmari usor obiectele in miscare, abilitate care i se tot dezvolta pana la opt luni. Bebe incepe sa diferentieze mai clar nuantele culorilor din aceeasi gama cromatica, insa in mod continuu trebuie sa il stimulezi prin jucarii, lumini (ai grija sa nu fie puternice), imagini etc.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri