Daca nelamuririle privind modul de alaptare si numarul de mese ale micutului au fost lamurite cu timpul, in apropierea varstei de un an incep intrebarile cu privire la momentul intarcarii.

Daca nelamuririle privind modul de alaptare si numarul de mese ale micutului au fost lamurite cu timpul, in apropierea varstei de un an incep intrebarile cu privire la momentul intarcarii.

Care este perioada optima de alaptare?

Unele mamici isi doresc sa opreasca alaptarea de timpuriu, alte mamici insa se ingrijoreaza ca au depasit perioada de alaptare clasica (de un an) si copiii, desi sunt mari, inca mai cer sa fie alaptati.

Pentru a raspunde la intrebarea “Cat timp trebuie sa alaptam copilul?” trebuie sa intelegi mai intai cat de importanta este alaptarea pentru dezvoltarea fizica, dar si cognitiv-comportamentala si emotionala a copilului.

Laptele matern contine nutrienti specifici care creeaza o legatura intre mama si copil si sunt adaptati materialului genetic pe care copilul il detine. Mama ii confera copilului inclusiv anticorpi prin laptele matern si totodata prin alaptare copilul se simte protejat, iubit, permitandu-i o buna dezvoltare emotionala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Studiile de specialitate au aratat ca prelungirea alaptarii peste varsta de un an a copilului prezinta efecte benefice atat asupra mamei, cat si a copilului. Astfel un copil alaptat prelungit, pana in jurul varstei de 2-3 ani, prezinta o dezvoltare mult mai armonioasa, dar si cresterea inteligentei cu 5-10 puncte. Aceste puncte nu sunt evidente in cazul unui copil care s-a nascut cu o inteligenta mare, insa atunci cand inteligenta innascuta este scazuta, aceste puncte inseamna foarte mult.

Medicii sugereaza ca alaptarea sa fie intrerupta la un an, insa daca micutul accepta in continuare alaptarea iar mama este de acord sa continue, chiar daca celor din jur li se pare ciudat, trebuie sa aiba incredere ca nu face decat bine atat pentru ea, cat si pentru copil.

Alaptarea prelungita scade mult riscul cancerului la san pentru mamica. Probleme care apar in cazul alaptarii prelungite pana la 2-3 ani sunt sociale si familiale, spre exemplu cum raspunde copilul daca este dat la gradinita cand afla ca alti copii nu sunt alaptati, caci el nu intelege inca inegalitatea intre oameni.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cum faci fata insistentelor familiale?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri