28 Septembrie 2011 publicat în Bebe 3 share-uri

Belelusul este o fiinta fragila, delicata, ale carui sisteme de protectie nu s-au dezvoltat suficient.

Astfel sistemul imunitar la bebelusului, dar si sistemul digestiv sunt inca sensibile, de aceea copilul trebuie ferit de infectii alimentare, de orice risc al alergiilor, precum si de alimente nepotrivite digestiei lui sau alimente prea mari.

Tocmai din aceste motive trebuie sa cunosti lista alimentelor interzise pentru bebelusul tau.

Alimente interzise in primul an de viata

Daca ai orice dubiu in privinta alimentatie, iti recomandam sa consulti un nutritionist pediatru, doar acesta poate raspunde tuturor intrebarilor pe care le ai. Mai jos Kidz.ro a pregatita o lista de alimente intersise bebelusului tocmai pentru ca acestea fie nu pot fi digerate de copilul sub un an, fie ii pot dezvolta un fond alergic si il pot predispune la alergii.

Lista alimentelor interzise:

- Laptele de vaca – copilul trebuie hranit fie prin alaptare, fie cu laptic special conceput pentru bebelusi;
- Albusul de ou – este recomandat sa nu-l administrati bebeluslui decat peste varsta de un an si jumatate pentru ca este un aliment complex care il predispune la alergii;

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

- Ciocolata, cacao, ceai verde sau orice alt aliment care contine cafeina. Copil nu ar trebui sa manance nici macar ciocolata pana la varsta de 5 ani, ii afecteaza dezvoltarea sistemului nervos, a pancreasului, ficatului si il predispune la alergii.

- Mierea – desi acest aliment face minuni in cazul adultilor, totusi bebelusilor le este interzisa meirea cu desavarsire. Mierea poate afecta tractul digestiv al bebelusului si poate avea chiar efecte toxice. Asteptati dupa un an si jumatate.

- Carnea grasa, inclusiv pestele nu se recomanda copilului sub un an si jumatate. Pestele este deosebit de alergen pentru bebelus, dar foarte sanatos pentru adult.

- Orice preparat prajit este strict interzis bebeluslui si ar trebui sa ramana strict interzis pana la varsta de 10 ani.

- Alunele, nucile, semintele – sunt puternic alergene pentru copil; nucile pot da chiar afte bucale si leziuni orale importante;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri