11 Noiembrie 2011 publicat în Bebe 25 share-uri

Concediul de maternitate este o perioada destinata ingrijirii bebelusului si nu odihnei. In general mamicile aflate la primul copil isi formeaza o imagine ireala despre concediul de maternitate si timpul petrecut alaturi de bebelus.

Un bebelus te invata sa devii foarte organizata

Ca sa poti face fata tutror cerintelor de proaspata mamaica trebuie sa inveti rapid sa fii organizata, sa gasesti timp pentru a le face pe toate si totodata sa reusesti sa iti acorzi si putin odihna. Intre timp ai nevoie si de vizite la medic si de asemenea de multa informare cu privire la cum trebuie sa il cresti pe bebe. Si sunt atat de multe informatii...

Un bebelus va aprofunda relatiile tale cu cei dragi

Este o perioada in care vei invata sa intrebi si sa ceri ajutor celor dragi. Bebe va aprofunda legatura dintre tine si mama ta care are acum atat de multe lucurrui sa iti transmita. La fel si cu soacra. Trebuie doar sa ai grija ca acestea sa inteleaga nevoia ta de sfaturi, ci nu de bone pentru bebelusul tau. Vei invata sa spui nu multor persoane care vor veni cu tot felul de idei si sfaturi, dar si vorbe batranesti care s-ar putea sa te enerveze, mai ales ca treci printr-o perioada sensibila.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Tulburari hormonale

Si peste toate acestea vei simti tot felul de schimbari ale dispozitie ghidate de tulburarile hormonale prin care treci si care sunt normale in aceasta perioada.

Viata de cuplu

Viata de cuplu va fi de asemenea afectata, din mai multe puncte de vedere: nu vei mai avea la fel de mult timp pentru barbatul iubit, ai nevoie de o perioada de recuperare dupa nastere in care viata intima va fi afectata. Relatia cu partenerul poate avea de suferit, astfel ca pentru proaspata mamica reprezinta o grija in plus de care trebuie sa se ocupe.

Toate aceste aspecte la care o mamica aflata la primul copil nu se asteapta pot duce la frecventa “depresie postnatala”. De aceea noi recomandam sa te informezi atent despre tot ceea ce urmeaza imediat dupa nastere astfel incat sa treci mai usor peste aceasta perioada care, pe cat este de frumoasa, pe atat este de tulburatoare.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Kidz iti recomanda si alte articole pe tema "maternitate":

Ce trebuie sa stim despre posibila depresie postanatala?

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii depre copil si viata de mamica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri