14 Noiembrie 2011 publicat în Bebe 19 share-uri

Ingrijirea naturala a bebelusului, pas cu pas, incepe din prima clipa de viata si de aceea trebuie sa-i acordam atentia cuvenita. Masajul si gimnastica bebelusului sunt foarte importante, mai ales in primul an de viata, deoarece treptat se face transferul de la pozitia fetala-intrauterina la un mediu nou de viata ce trebuie explorat.

Masajul bebelusilor nu doar ca ii bucura, dar fac mai puternice legaturile dintre cel mic si parinte. Sa nu uitam ca atingerea este cel mai important mod de comunicare al bebelusului pana la dezvoltarea deplina a tuturor simturilor. Tactilitatea ii furnizeaza o multime de informatii si il ajuta sa se dezvolte mai frumos.

Masajul bebelusului

Daca esti si tu mamica, cu siguranta iti doresti ca bebelusul tau sa se dezvolte armonios, iar gimnastica si masajul nu doar ca produc relaxare, ci pot diagnostica si corecta eventualele deficiente ale copilului. Folosirea tehnicilor si manevrelor specifice masajului influenteaza bebelusul in mod benefic atat din punct de vedere psihic, cat mai ales motor.

Mai mult, practicat constant si cu perseverenta, masajul il ajuta pe cel mic sa doarma linistit si sa se hraneasca mai bine. Exercitiile fizice, combinate cu masajul relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia periferica si terminatiile nervoase, tonifica inima si plamanii, ajutand la eliminarea secretiilor traheobronsice (mai ales in cazul infectiilor cailor respiratorii) si nu in ultimul rand, stimuleaza digestia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Weleda sustine ingrijirea naturala, inca din prima zi de viata a bebelusilor, prin produse naturale pure create impreuna cu medici, farmacisti si moase, special pentru copii. Fie ca adoptati masajul bebelusului prin atingere, masajul bland, de netezire, fie ca preferati gimnastica activa pentru cel mic, Uleiul de galbenele de la Weleda ajuta la mobilizarea articulatiilor si stimularea pielii bebelusului.

Iata care sunt beneficiile masajului la bebelusi:

  • reduce agitatia copilului si il calmeaza;
  • relaxeaza muschii tonifiindu-i si sporeste motricitatea;
  • deblocheaza articulatiile, sporind mobilitatea;
  • stimuleaza sistemul circulator, stimuland imunitatea si circulatia;
  • creaza o stare de siguranta si incredere;
  • ii regleaza pofta de mancare;
  • stimuleaza digestia, diminuand si inlaturand colicii.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri