18 Ianuarie 2012 publicat în Copil 10 share-uri

Calciul este un mineral esential pentru cresterea armonioasa a copiilor, precum si pentru dezvoltarea psihica a acestora.

In zilele noastre se tinde tot mai mult spre o alimentatie nesataoasa si tot mai multi copii calca pragurile fast-food-urilor. O alimentatie sanatoasa insa este cea gatita in casa, astfel incat sa contina alimente variate care sa asigure aportul zilnic al tuturor nutrientilor de care copiii au atat de multa nevoie pentru a se dezvolta. Desigur, articolul curent este dedicat si adolescentilor, chiar si adultilor, caci si acestia au nevoie de calciu, insa in cantitati mai mici decat un copil cu varsta sub 14 ani.

Surse naturale de calciu pentru copilul tau

Lactate/branzeturi – continut ridicat in calciu

Lactatele sunt bogate in calciu si pot fi usor asortate astfel incat sa fie pe gustul copiilor. Cu un continut ridicat de calciu mentionam dintre lactate/branzeturi iaurtul si cascavalul.

Puteti asorta branzeturile cu legume la micul dejun sau chiar langa un ou fiert hranitor care sa le confere micutilor energie pentru prima parte a diminetii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Caria dentară – ce este și cum se tratează

Branza poate fi combinata cu smantana pentru un gust mai bun (nu se recomanda sa folositi unt sau alte grasimi), iaurtul cu fructe si/sau cereale integrale ori pur si simplu ca atare. Invatati copii sa consume lactate si branzeturi.

Carnea ca sursa de calciu

Noi nu recomandam sa oferiti copiilor decat carne de pui, peste si fructe de mare. Pestele este foarte sanatos si are cea mai mare cantitate de calciu, dar si vitamina D, din toate tipurile de carne.

Este recomandat ca micutul sa consume zilnic cel putin o porrtie de carne, dar nu mai mult de doua, mai exact sa nu depaseasca un volum egal cu al unei pulpe de pui intreaga de exemplu. In cazul pestelui puteti face exceptie, se considera ca nu putem consuma atat peste cat sa ne faca rau. Atentie insa la varsta copilului si la capacitatea acestuia de a digera grasimi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri