10 Februarie 2012 publicat în Copil 38 share-uri

Divortul nu este ceva usor de digerat, nici pentru adulti, dar nici pentru copii, insa exista modalitati prin care acest proces sa ii afecteze mai putin pe copiii celor care se afla intr-o astfel de situatie.

Cand adevarul doare: Cum ii spui copilului despre despartirea parintilor

Atunci cand un cuplu decide sa divorteze se creeaza o situatie dificila, atat pentru ei, cat si pentru copiii si apropiatii lor. Cel mai puternic impact al acestei schimbari s-ar putea sa fie la copii pentru ca un divort inseamna stres, tristete, furie, vina si confuzie. Divortul nu este ceva usor de digerat, insa exista modalitati prin care acest proces sa ii afecteze mai putin pe copiii celor care se afla intr-o astfel de situatie.

Cadeti de acord cu fostul partener de viata asupra ceea ce ii veti spune copilului

In ciuda neintelegerilor pe care le aveti, este foarte important sa va puneti de acord in ceea ce ii veti spune copilului vostru. Nu ati dori sa va aflati in situatia dificila in care copilul vostru va asista la o discutie adevarata, presarata cu reprosuri, certuri si tipete. Lasati toate neintelegerile si sentimentele ranite de-o parte si discutati detaliile. Daca va este greu sa faceti acest lucru, puteti apela la o persoana care sa va ajute sa mediati discutia, o persoana in care amandoi sa va puteti increde.

Impreuna ii veti spune

Este un mesaj important si dificil, atat pentru voi, cat si pentru copilul vostru, de aceea trebuie sa o faceti impreuna. Si mai important este sa auda vestea de la voi doi si nu de la ruda x care a auzit nu stiu cand etc. Este un efort pe care trebuie sa il faceti impreuna si de dragul si binele copilului/copiilor. Daca aveti copii cu varste diferite, dati-le vestea, iar apoi cu cel mare aveti o discutie separata in care sa puneti la punct detaliile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Liniste, va rog!

Certuri, discutii in contradictoriu, neintelegeri, furie, sentimente ranite, dezamagire etc., toate trebuie puse de-o parte atunci cand le veti spune copiilor ca ati decis sa va despartiti. Din tonul vocii si din felul in care discutiile au loc, copilul va intelege care va fi viitorul lui. Daca discutia se va sfarsi in tipete si lacrimi, nu va mirati ca cel mic se va teme pentru soarta lui. Evitati toate aceste lucruri negative, incercati sa nu aruncati vina pe partener in timpul discutiilor in fata copilului si incercati sa ii vorbiti ca si pana atunci, adica din punct de vedere al unui cuplu. Este important sa inteleaga ca amandoi ati ajuns la concluziile la care ati ajuns si ca impreuna ati decis tot ce a fost de decis.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri