Copiii ajung adesea rasfatati daca parintii nu isi dozeaza comportamentul in fata acestora. De multe ori pare mai usor sa multumesti un copil daca ii faci placerile, insa acest coportament al parintilor va duce la izolarea copilului, la devierea comportamentului acestuia spre isterie, egoism si posesivitate, rezultand un tip de copil pe care cu totii il numim... rasfatat.

7 Legi anti-rasfat pentru copilul tau

Nu ignorati coportamentul pozitiv al copilului

Copii au nevoie de afectiune si atentie din partea parintilor. Adesea pentru ca sunt prea ocupati, parintii uita sa isi mai observe copilul care se joaca cuminte intr-un colt sau care a desenat ceva frumos ori a avut o reactie pozitiva, a impartit o jucarie, a evitat o cearta si asa mai depate. De fapt, parintii trebuie sa fie mai atenti tocmai la aceste situatii pentru a incuraja copilul sa aiba comportamente pozitive, si exact pe cele negative sa le ignore.

Parintii de obicei fac exact invers, acorda atentie copilului cu fiecare comportament negativ: a facut o traznaie, plange, s-a certat cu prietenul sau fratele care i-a cerut o jucarie, a vorbit urat, a fost violent etc. Astfel ca cel mic, cu riscul de a fi certat, ajunga sa faca numai prostioare, doar-doar este si el bagat in seama.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Nu gatiti separat pentru copil

Dupa varsta de un an copilul trebuie sa manance ceea ce mananca intreaga casa. Desigur, va trebui sa gatiti sanatos si dietetic pentru intreaga casa, dar aceasta va aduce un plus de sanatate pentru cei dragi si eventual acestia capata o silueta frumoasa.

Daca veti gati separat copilului, nu faceti decat sa il rasfatati la mancare, ajunge sa evite anumite alimente sanatoase si sa dezvolte tot felul de patologii digestive si intolerante alimentare, unele dintre acestea foarte greu de trat la varsta copilului.

Nu ii cumparati copilului tot ce isi doreste

Copilul trebuie sa invete valoarea banului, dar si a lucrurilor inca de mic. El cere o jucarie din curiozitate si nu pentru ca are neaparat nevoie de ea. Ca drept dovada copiii care au multe jucarii se plictisesc repede de ele si abia daca se mai joaca cu vreuna. Asadar cumparati copiior jucarii educative, apoi laudati-i daca se joaca frumos, dar si jucarii specifice pentru ei astfel incat sa nu tanjeasca la jucariile celorlalti (papusi, masinute).
Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri