Copiii care sufera de Sindromul Asperger sunt niste copii aproape la fel ca si ceilalti: merg la scoli normale, au un comportament aproape normal dar sunt iesiti din comun pentru ca sunt geniali. Descopera ce inseamna acest sindrom si cum afecteaza el viata unui copil.

Sindromul copilului genial: Totul despre Sindromul Asperger

Copiii care sufera de Sindromul Asperger sunt copii aproape la fel ca si ceilalti: merg la scoli normale, au un comportament aproape normal dar sunt iesiti din comun pentru ca sunt geniali. Descopera ce inseamna acest sindrom si cum afecteaza el viata unui copil.

Ce este Sindromul Asperger?

Sindromul Asperger este o tulburare neurobiologica care face parte din tulburarile de spectru autist. Copiii care sufera de acest sindrom sunt niste copiii aproape la fel ca ceilalti dar sunt foarte inteligenti, uneori incredibil de inteligenti si sunt foarte pasionati de anumite domenii, insa se confrunta cu o serie de dificultati. Comportamentul lor este dificil, interactiunea cu cei din jurul lor intampina probleme, sunt sensibili la anumiti stimuli (pe care ceilalti aproape ca nici nu ii percep – de exemplu o raza de lumina), au obsesii, ticuri verbale etc. De asemenea, ei nu pot sa perceapa limbajul corporal al altora si nu inteleg ceea ce altii le comunica pentru ca practic nu primesc tot mesajul.

Sindromul Asperger a fost descris pentru prima data de pediatrul vienez Hans Asperger, in 1944. El a descoperit o serie de asemanari in comportamentul unor copii. Acesti copii erau inteligenti insa aveau dificultati in dezvoltarea realatiilor cu ceilalti oameni si nu puteau sa comunice eficient.


Albert Einstein a avut Asperger

Stiati ca unul din cei mai inteligenti oameni de pe Pamant, Albert Einstein, a inceput sa vorbeasca abia la varsta de 3 ani? Nu a putut fi testat daca acesta suferea de Sindrom Asperger pentru ca el a trait inainte ca sindromul sa poate fi diagnosticat, dar se presupune ca ar fi avut aceasta tulburare care l-a tinut tacut pentru primii 3 ani din viata. Einstein a fost genial si, desi a fost casatorit de doua ori si a avut copii, potrivit biografiilor sale, a intampinat dificultati in ceea ce privesc relatiile inter-umane si comunicarea. Se presupune ca si Isaac Newton a suferit de acest sindrom.

Cum recunoastem Sindromul Asperger?

Daca aveti un copil care se confrunta cu probleme de comunicare, nu inseamna ca sufera de acest sindrom. Cel mai sigur este sa consultati un medic specialist. De asemenea, nu este exclus ca un copil cu Sindromul Asperger sa fie initial diagnosticat cu ADHD, sindromul deficitului de atentie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri