7 Martie 2012 publicat în Copil 29 share-uri

A fi mofturos la mancare in timpul copilariei este una din atributiile specifice copiilor. Toti sunt asa, sau cel putin majoritatea. Si este oarecum normal. Pana la varsta de un an, greutatea copiilor aproape ca se tripleaza fata de momentul nasterii, iar dezvoltarea lor se face mai lent.

Transformati totul intr-o joaca

Serviti-i legumele cu un sos gustos pe care sa ii placa, taiati legumele sau fructele in forme personalizate (copacei din broccoli, sabii din morcovi, caramizi de construit din branza, roti din banane, jumatati de luna din mere etc.). Acest truc poate fi folosit si pentru a crea o gustare. Ii puteti aseza copilului pe o farfuriuta cateva fructe si legume taiate si decorate haios. Atunci cand va face o pauza de joaca, va mai manca putin.

De asemenea, sandwichurile, clatitele etc. pot fi taiate in diferite forme pentru a-i usura copilului munca de a le mesteca si pentru a face totul sa fie asemeni unui joc. Cand eram mica, mama imi pregatea de dimineata o farfurie pe care taia un sandvich in mai multe cubulete si mi-l lasa pe noptiera pentru atunci cand ma trezeam. Cel mai mult imi placeau pentru ca erau mici, la fel ca mine. A fost un truc care a mers de fiecare data.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Daca nu ii place sa manance...


Poate prefera sa bea. In acest caz ii puteti face o pasta de mancare pe care sa o soarba cu usurinta dintr-un pahar cu ajutorul unui pai. Pastele pot fi sarate, dar si dulci (spre deliciul copiilor) si sunt foarte sanatoase.

O reteta de pasta sarata poate fi alcatuita din cateva legume din supa pe care ati preparat-o, putin lichid si totul dat prin blender. Nu numai ca va fi usor de preparat, dar va fi si foarte nutritiva.
O pasta dulce ar putea fi facuta din o banana, lapte sau iaurt si putina miere. O sa o iubeasca.

Trucuri de „infrumusetare”

Atunci cand sunt mici, copiii au tot felul de eroi si personaje preferate din desene animate. Folositi aceste preferinte in favoare voastra si serviti-i mancarea intr-o farfurie pe care sa fie eroul lui preferat, sau oferiti-i o bautura in canuta lui speciala cu eroul sau etc. Dragul de personajul preferat si faptul ca acelea sunt lucrurile lui il vor entuziasma.

10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri