7 Martie 2012 publicat în Copil 29 share-uri

A fi mofturos la mancare in timpul copilariei este una din atributiile specifice copiilor. Toti sunt asa, sau cel putin majoritatea. Si este oarecum normal. Pana la varsta de un an, greutatea copiilor aproape ca se tripleaza fata de momentul nasterii, iar dezvoltarea lor se face mai lent.

Invitati un prieten la masa

Cred ca stiti acest truc pentru ca majoritatea mamelor noastre s-au folosit de el cu succes. Invitati la masa un copil de aceeasi varsta cu al vostru si caruia ii place sa manance. Copilul vostru va incerca sa se tina dupa prietenul sau.

Hraniti-i curiozitatea

Nu este nimic mai bun si sanatos decat sa le dezvoltati copiilor pofta pentru mancarurile noi. Incercati sa le introduceti in meniu si mancaruri traditionale ale altor culturi pentru a-l invata cu varietatea si pentru a-l educa in ceea ce priveste diversitatea acestei planete.

Nu ii oferiti desert ca recompensa

Daca il veti ameninta ca nu primeste desert daca nu mananca, nu veti face decat sa ii creati impresia ca desertul este cea mai buna mancare. In acest caz, copilul nu isi va dori sa manance nimic altceva decat desert.

Nu ii oferiti o masa speciala

Mesele special create pentru copii nu fac decat sa le intareasca capriciile alimentare. Este important ca un copil sa manance la aceeasi masa cu toata familia si sa aiba in farfurie ceea ce au si ceilalti, nu altceva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Daca atitudinea copilului dumneavoastra fata de mancare este ingrijoratoare si credeti ca nu se hraneste corespunzator, este recomandabil sa consultati un medic. In orice caz, obiceiurile alimentare ale celui mic nu se vor schimba peste noapte, dar, cu timpul si cu ajutorul unor pasi marunti, puteti sa ii educati obiceiurile si sa le transformati in unele sanatoase.

Kidz.ro iti recomanda si alte articole:

Copilul mofturos

Ce te faci cu mofturosul?

7 Legi anti-rasfat pentru copilul tau

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.

Kidz va invita la comentarii: Ce reguli "anti-rasfat" folositi in educatia copiilor dumneavoastra?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri