26 Martie 2012 publicat în Copil 85 share-uri

Din pacate, rata divorturilor a inceput sa creasca din ce in ce mai mult in ultimii ani iar acest lucru se simte mai ales la nivelul copiilor. Din cauza situatiilor conflictuale de acasa, copiii isi schimba personalitatea iar viitorul si sanatatea lor au de suferit.

Din pacate, rata divorturilor a inceput sa creasca din ce in ce mai mult in ultimii ani iar acest lucru se simte mai ales la nivelul copiilor. Din cauza situatiilor conflictuale de acasa, copiii isi schimba personalitatea iar viitorul si sanatatea lor au de suferit.

Ce impact au conflictele parintilor asupra copiilor?

De cele mai multe ori, copiii se simt vinovati pentru conflictele dintre parintii pentru ca nu sunt suficient de maturi incat sa realizeze ca, de fapt, adultii sunt responsabili pentru crearea conflictelor. Studiile au scos la iveala faptul ca micutii, pe langa faptul ca se cred vinovati pentru certurile parintilor, nu se pot concentra la scoala din aceasta cauza. De asemenea, din cauza gradului de dezvoltare, copiii sunt foarte sensibili pentru ca nu au capacitatea de a diferentia tipul de conflict.

Viata sexuala prematura, abuz de alcool si sarcini

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Nationala din Australia si publicat de Daily Telegraph, copiii care provin din familii destramate se maturizeaza mai rapid, parasesc casa in care locuiesc mai devreme, au sanse sa se mute cu partenerul lor sau sa aiba un copil inainte de implinirea varstei de 20 de ani, au sanse sa aiba prima experienta sexuala mai devreme de 16 ani si risca sa intre in stari de depresie. Studiul mai scoate la lumina si faptul ca divorturile au determinat imbolnavirea mintala si abuzul de alcool in randul copiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?


Copiii devin agresivi si, uneori, violenti

De asemenea, in urma unor studii s-a constatat ca acei copii care faceau parte din familii conflictuale aveau o atitudine agresiva fata de colegii de la scoala. Conflictul de acasa se muta la scoala pentru ca situatiile de acasa seamana vinovatie, frustrare si tensiune in sufletul unui copil. In cele mai rele situatii, din cauza dificultatii de a face fata conflictelor, copiii au inceput sa aiba un caracter violent, agresiv, au inceput sa incalce legea si sa faca parte din gasti rau famate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri