9 Aprilie 2012 publicat în Copil 21 share-uri

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in parteneriat cu Asociatia FRONT, organizeaza, in data de 11 aprilie, dezbaterea Stereotipuri de gen in manuale.

Comunicat de presa

Ce invata copiii din manuale?

Dezbaterea este generata de sesizarea adresata de catre Alianta Antidiscriminare a tuturor Taticilor – T.A.T.A. Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, cu privire la speta „MECTS discrimineaza tatii din Romania in abecedare”.

Discutiile vor avea ca punct de plecare prezentarea rezultatelor cercetarii Aspectele de gen si valorile promovate de manualele din ciclul primar, desfasurata in perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, coordonata de catre doamna Doina-Olga Stefanescu, profesoara la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si realizata cu ajutorul masterandelor din anul II din cadrul masterului „Politici, gen si minoritati”. Vor contribui, prin interventii, experti si cercetatori din domeniul educatiei si in problematica egalitatii de gen in educatie, reprezentanti ai MECTS, autori de manuale, profesori si reprezentanti ai societatii civile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Acest eveniment are drept scop analiza si identificarea modelelor de rol pentru femei si barbati promovate in manualele de ciclu primar, in vederea desprinderii unor concluzii cu privire la existenta elementelor si ipostazelor discriminatoare de gen, dar si a celor care redau reprezentari stereotipale pentru ambele genuri.

Speakeri confirmati*:

  • Cristian Jura, prof. dr., membru al Colegiului Director al CNCD
  • Doina Olga Stefanescu, conf. univ. dr., experta in domeniul studiilor de gen pentru educatie
  • Gabriel Andreescu, conf. univ. dr., expert in problematica drepturilor omului
  • Bogdan Draghici, presedinte asociatia T.A.T.A
  • Ilona Voicu, Asociatia FRONT

*lista este in curs de definitivare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri