27 Aprilie 2012 publicat în Copil 29 share-uri

In perioada 20 - 29 aprilie 2012, in mansarda Librariei Bastilia din Capitala, bucurestenii se pot delecta cu povestile "spuse" de zeci de desene, de la cele mai naive la cele mai complexe.

Comunicat de presa

Unde? Ce? Cum?

In perioada 20 – 29 aprilie 2012, in mansarda Librariei Bastilia din Capitala, bucurestenii se pot delecta cu povestile “spuse” de zeci de desene, de la cele mai naive la cele mai complexe. “Expozitia mintilor”, inaugurata vinerea trecuta de Fundatia Romanian Angel Appeal, reuneste desene ale unor copii si tineri cu autism, alaturi de desene ale persoanelor tipice, realizate in cadrul campaniei “Arata-mi ce-ti trece prin minte!”.

In perioada 1 – 15 mai, expozitia se va muta pe gardul Muzeului Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), unde vor fi expuse 100 desene din cele realizate pe site-ul campaniei www.cetitreceprinminte.ro. De ce 100? Pentru ca 1 din 100 copii este diagnosticat cu autism, conform statisticilor internationale (2009 - Centrul pentru Prevenirea si Controlul Maladiilor din Atlanta, SUA).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Împreună în arte și simțiri Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Arata "ce iti trece prin minte"

Expozitia marcheaza incununarea unei incitante campanii virale pe care Fundatia Romanian Angel Appeal a demarat-o in urma cu o luna, din dorinta de a familiariza publicul de pretutindeni, in special tinerii, cu minimum de informatii referitoare la autism.

Publicul a fost invitat initial sa deseneze “tot ce-i trece prin minte” pe site-ul www.cetitreceprinminte.ro. Atat initiatorii campaniei cat si scopul ei nu au fost dezvaluite de la inceput, de asemenea, nici faptul ca pe acelasi site, in paralel cu tinerii curiosi si dornici sa arate “tot ce le trece prin minte”, desenau si copii si persoane cu autism.

Iar pe 2 Aprilie, in Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, atat cei care au desenat, cat si alti vizitatori, au aflat ca printre desenele din galerie se afla si desene realizate de persoane cu autism.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

De ce?

Prin campania «Arata-mi ce-ti trece prin minte!», prin acest joc al desenelor, am dorit sa demonstram ca de multe ori suntem orbiti de prejudecatile si miturile legate de persoanele altfel decat noi si nu mai avem rabdare sa observam ca, asemeni noua, si acestea au nevoi, ganduri, emotii pe care uneori le este mai greu sa si le exprime in felul in care o facem noi. Insa odata ce gasim mijoace de exprimare comune (precum desenul, dar la fel de bine muzica sau dansul) descoperim ca diferentele dintre noi nu sunt atat de mari precum am fi tentati sa credem”, a declarat Adelaide Katerine Tarpan, Managerul proiectului „Si ei trebuie sa aiba o sansa!”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri