Pentru ca orice mamica isi doreste sa aiba un copil sanatos tun, va recomandam o serie de vaccinuri obligatorii si optionale pentru a va imuniza copiii impotriva bolilor contagioase cauzate de virusuri si bacterii.

Vaccin antivaricelos

Vaccinul antivaricelos protejeaza copilul impotriva infectiei cu virusul varicelo-zosterian, cel responsabil pentru declansarea varicelei. Vaccinul se administreaza in doua doze, intre 4 si 5 ani, la interval de 3 luni intre doze.

Vaccin antiurlian

Virusul urlian este cel responsabil pentru oreion, uan din cele mai frecvente boli ale copilariei. Se administreaza la varsta de 12 luni.

Vaccin Meningococic A+C

Vaccinul acesta protejeaza copilul impotriva meningococului, o bacterie responsabila pentru declansarea unei boli mortale, meningita. Vaccinarea se recomanda copiilor peste 2 ani.

Vaccin pentru boli tropicale


In cazul in care va pregatiti sa plecati in vacanta intr-o zona cu clima calda este bine sa va imunizati micutul. Medicul infectionist este cel care va poate recomanda vaccinurile necesare in functie de zona in care veti calatori.

Image (C): www.shutterstock.com - 7905211. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008

Efecte adverse

Raspunsul corpului la vaccin difera de la om la om, dar este bine de stiut ca fiecare administrare poate cauza reactii adverse sau diferite alergii. Ele sunt minore, in general. Cel mai des intalnite sunt durerea la locul injectarii, febra usoara etc. In cazul in care febra este mare, apar convulsii sau alte reactii alergice, duceti copilul de urgenta la spital.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri