15 August 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Una dintre cel mai des intalnite afectiuni este intoleranta la lactoza, care este insotita de simptome ca diaree, crampe, balonare si greata.

Comunicat de presa

Este foarte important sa fii atenta la reactiile pe care copilul tau le are dupa ce mananca, pentru ca cele anormale pot fi semnul unor intolerante alimentare sau alergii. Una dintre cel mai des intalnite afectiuni este intoleranta la lactoza, care este insotita de simptome ca diaree, crampe, balonare si greata. Simptomele pot fi confundate cu simple indigestii, insa, daca observi ca se repeta, este cazul sa faci o vizita la medic pentru a putea pune un diagnostic corect.

Ce este de fapt intoleranta la lactoza ?
Intoleranta la lactoza este o afectiune digestiva care se manifesta de la varste mici, dar poate fi dignosticata si la varsta adulta. Aceasta reprezinta incapacitatea de a digera lactoza (care este un glucid intalnit in lapte).

“Lactaza este enzima care ajuta la digerarea lapteului. Intoleranta la lactate este data de lipsa totalasau de insuficienta acestei enzime, astfel ca digestia nu se mai desfasoara normal. In functie de prezenta ei, putem distinge trei tipuri de deficite de lactaza: unul congenital, unul primar si altul secundar”, explica dr. Cristina Becheanu. specialist in gastroenterologie pediatrica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire

Tipuri de intoleranta
Exista insa mai multe tipuri de intoleranta la lactoza. Cel congenital (cunoscut si ca deficit congenital de lactaza), este unul foarte rar. Este diagnosticat la nastere, dupa initierea alimentatiei naturale (sau cu o formula de lactoza) si se manifesta prin aparitia diareii intratabile.Tratamentul consta in instituirea unei diete delactozate.

Deficitul primar de lactaza (deficitul de lactaza ereditar/de tip adult sau intolerant primara la lactoza) se dezvolta in copilarie la varste diferite (infunctie de caracteristicile etnice). In acest caz, lactaza lipseste in totalitate sau este insufficient prezenta.

Deficitul secundar de lactaza (sau intolerant secundara la lactoza) este cel mai frecvent intalnit tip. Apare la orice varsta (mai ales la sugari si copii mici), dupa afectiuni acute (gastroenterita) sau cronice (ex. boala Crohn sau boala celiaca). De obicei, se manifesta temporar si este reversibil dupa regenerarea epitelului intestinal.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Cum evolueaza in timp


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri