17 Septembrie 2012 publicat în Copil 30 share-uri

Lipsa poftei de mancare la copii este in anumite cazuri un simptom de alarma pentru parinti, care trebuie sa se adreseze medicului pentru analize suplimentare.

6 Boala Crohn

Boala Crohn este o boala inflamatorie cronica a tractului digestiv, caracterizata prin dureri abdominale, diaree (sangvinolenta), inapetenta, scadere in greutate, febra, malnutritie, astenie.

7 Boala celiaca

Boala celiaca este o afectiune genetica ce afecteaza digestia si absorbtia intestinala a anumitor nutrienti, printre care glutenul din cereale.

Simptomele include meteorism abdominal, diaree cronica, depresie, apatie, tulburari de crestere, inapetenta, scadere in greutate, dureri abdominale si musculo-articulare.

8 Carente de vitamine

Anumite avitaminoze si carente de minerale pot cauza pierderea apetitului la copii. Este vorba in principal de lipsa vitaminei B12 si de carentele de fier si zinc. Vitamina B 12 se gaseste in lactate, carne (pui,curcan,vita), ficat, peste.

va recomandam si:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Copilul meu nu are pofta de mancare

Decalogul parintilor: Cele 10 Reguli de Aur in alimentatia copilului


10 Beneficii ale inotului la copii si bebelusi

Cat de important este apetitul copilului tau?

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

un articol de Ioana Paunescu

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri