1 Octombrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013) este o campanie initiata si sustinuta de mai multe ONG-uri care Isi propun sa militeze pentru dreptul copiilor din Romania de a beneficia de un program de preventie a bolilor penumococice, cauza de mortalitate numarul 1 In lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, potrivit OMS.

Comunicat de presa

8 organizatii ale societatii civile si asociatii profesionale de medici lanseaza campania
Coalitia pentru o Noua Preventie 2013

Acestea isi propun sa militeze pentru dreptul copiilor din Romania de a beneficia de vaccinare la standarde europene si actualizarea schemei nationale de imunizare prin includerea vaccinarii impotriva bolilor pneumococice, cauza numarul 1 de mortalitate infantila In lume din categoria bolilor care pot fi prevenite, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Bucuresti, 17 Septembrie 2012: Astazi s-a lansat Coalitia pentru o Noua Preventie 2013, o initiativa a Fundatiei Pretuieste Viata, sustinuta de World Vision Romania, Societatea Romana de Pneumologie Pediatrica, Fundatia Spitalul de Copii Brasov, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, Societatea Nationala a Medicilor de Familie, Colegiul Medicilor si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

In Romania, 1 din 5 copii cu varsta pana Intr-un an care ajung la medicul de familie sau In spital sufera de o boala potential pneumococica , In timp ce rezistenta pneumococului la antibiotic este In crestere . Astfel, 1 din 4 decese este produs de bolile respiratorii, pneumococul putand fi responsabil de mare parte din cazuri , In timp ce In lume, In fiecare an, pneumococul provoaca peste 14,5 milioane de episoade de boli pneumococice grave la copiii mai mici de 5 ani, dintre care aproximativ 1 milion mor In fiecare an .

Parintii din Romania sunt constienti de gravitatea bolilor pneumococice, 83% declarand ca au auzit sau stiu detalii despre acestea. 60% sunt constienti ca bolile pneumococice conduc la sechele grave sau deces, 70% mentioneaza vaccinarea ca metoda de prevenire a bolii, iar 86% considera ca vaccinarea este o responsabilitate a autoritatilor din domeniul medical si a medicilor de familie.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Ghid pentru alegerea mobilierului interior Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

In acest sens, sustinatorii initiativei „Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013)” au semnat memorandumul „Spune DA dreptului copiilor romani de a fi protejati Impotriva bolilor pneumococice!”, prin intermediul caruia autoritatile romane sunt solicitate sa ia masuri pentru realizarea unui plan national de imunizare Impotriva bolilor pneumococice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri