8 Octombrie 2012 publicat în Copil 93 share-uri

Sistemul imunitar ofera aparare organismului, atat fata de microbi, cat si impotriva celulelor canceroase. Cea mai buna "asigurare" pentru sanatate o reprezinta un bun sistem imunitar care poate fi "ajutat" prin metode naturale.

Metode naturale pentru cresterea imunitatii copilului

1 Somnul

Somnul este foarte important pentru o buna functionare a sistemului imunitar. Numeroase studii au demonstrat o scadere a imunitatii naturale, ca urmare a somnului insuficient.

Acest fapt este cu atat mai important in cazul copiilor, care necesita cel putin 9 ore de somn (ideal 10) pe durata noptii, pentru o sanatate optima. Somnul adecvat ajuta si la cresterea performantelor scolare ale copilului.

La fel de importanta este calitatea somnului, avandu-se in vedere faptul ca, dupa orele 22:00, copiii ar trebui sa doarma, deoarece, somnul cuprins in intervalul 22-02 este cel mai sanatos pentru organism.

2 Dieta

Dieta este extreme de importanta, daca se urmareste intarirea sistemului imunitar. Copiii trebuie sa manance o cantitate insemnata de fructe, legume, cereale integrale, samburi, seminte care sa le aduca vitamine, minerale, glucide si lipide superioare calitativ, precum si fibre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Principiile de bază ale mașinii CNC

Fibrele asigura buna functionare a sistemului digestiv si contribuie la pastrarea echilibrului florei bacteriene “benefice” a intestinului, care ajuta la cresterea imunitatii.

Vitaminele, mineralele si antioxidantii stimuleaza si intaresc sistemul imunitar, stimuland productia factorilor imuni (interferon, globule albe). Sunt recunoscute pentru efectul lor benefic asupra imunitatii urmatoarele vitamine si minerale:

  • vitamina C
  • vitamina E
  • vitamina D
  • vitamina A
  • seleniu
  • zinc.

Se recomanda consumul a 5 portii pe zi de fructe si legume, CRUDE, o portie fiind aproximativ egala cu 250 grame.

Acizii grasi omega 3 si omega 6 continuti in samburi(nuci,alune,migdale), seminte (indeosebi semintele de in), uleiul de masline presat la rece, ulei de peste, ulei de seminte de in, peste(somon,hering,macrou,sardine), cereale integrale au de asemenea un rol benefic asupra imunitatii.

Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Cum să alegi componente pentru baia ta

Uleiul de ficat de cod contine foarte multa vitamina D, vitamina A si acizi grasi omega 3, putand fi inclus ca supliment in dieta copilului.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri