8 Octombrie 2012 publicat în Copil 93 share-uri

Sistemul imunitar ofera aparare organismului, atat fata de microbi, cat si impotriva celulelor canceroase. Cea mai buna "asigurare" pentru sanatate o reprezinta un bun sistem imunitar care poate fi "ajutat" prin metode naturale.

3 Hidratarea

Hidratarea adecvata ajuta sistemul imunitar prin protejarea mucoaselor si impiedicarea formarii secretiilor vascoase in arborele respirator.

Mucoasele respiratorie,digestiva alcatuiesc o bariera primara in calea agentilor microbieni, iar deshidratarea afecteaza competenta acestora.

4 Probioticele

Probioticele sporesc imunitatea naturala de la nivelul tubului digestiv, prin cresterea bacteriilor “bune” ale mucoasei intestinale.

Este vorba de speciile Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium bifidus care se gasesc sub forma de suplimente, dar si in anumite alimente, precum iaurtul natural, dar intr-o cantitate mai mica.

5 Stresul

Desi stresul pare ca nu se aplica in cazul copiilor, acestia pot fi afectati de mediul in care traiesc.

Parintii care sunt obositi si stresati, temele si responsabilitatile scolare care se inmultesc, lipsa unor perioade sau activitati relaxante, pot fi factori importanti de stress pentru copil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Principiile de bază ale mașinii CNC

Stresul scade imunitatea, atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor, de aceea parintii trebuie sa se ingrijeasca sa asigure copiilor un program echilibrat.

Una din cele mai indicate metode de relaxare dar si de crestere a imunitatii pentru copii o reprezinta “intoarcerea” in natura: plimbarile prin parc, excursiile la munte, iesirile in zone cat mai naturale, precum si sporturile in aer liber (mersul pe bicicleta).

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri