8 Octombrie 2012 publicat în Copil 93 share-uri

Sistemul imunitar ofera aparare organismului, atat fata de microbi, cat si impotriva celulelor canceroase. Cea mai buna "asigurare" pentru sanatate o reprezinta un bun sistem imunitar care poate fi "ajutat" prin metode naturale.

6 Fumul de tigara

Feriti copiii de a inhala fumul de tigara, deoarece sistemul lor de aparare impotriva toxinelor continute de acesta este mai slab decat al adultilor.

“Fumatul” pasiv in cazul copiilor le scade rezistenta naturala a organismului, precum si functiile cognitive (inteligenta,memoria).

Copiii au o frecventa respiratorie mai mare decat adultii, astfel incat , vor inhala mult mai mult fum de tigara, daca sunt tinuti intr-un astfel de mediu.

7 Antibiotice

Antibioticele trebuie sa fie folosite cu multa “economie”, cand vine vorba de copii si doar la indicatia medicului.

Antibioticele nu lasa timp suficient sistemului imunitar sa dezvolte un raspuns de aparare (anticorpi specifici) si pot favoriza dezvoltarea unor germeni “specializati” rezistenti la antibiotic.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Antibioticele distrug si flora bacteriana intestinala “buna”, o adevarata bariera in calea germenilor, de aceea se recomanda administrarea de probiotice sau consumul de iaurt, pe durata tratamentului antibiotic.

Nu uitati de antibioticul natural pe care il aveti la indemana, usturoiul si pe care ar trebui sa-l includeti in dieta copilului, pentru a tine orice raceala departe. Sucul obtinut din stoarcerea catorva catei de usturoi poate fi adaugat in sucuri de fructe sau legume, pentru a “pacali” copilul care refuza sa manance usturoi.

8 Dulciurile rafinate

Zaharul rafinat, colorantii, grasimile hidrogenate( margarina) incluse in toate dulciurile din comert si in cele de patiserie, aduc un mare prejudiciu sistemului imunitar al copilului.

Dulciurile scad imunitatea, de aceea se recomanda inlocuirea dulciurilor de pe rafturile magazinelor cu fructe, fructe confiate, prajituri preparate in casa din faina integrala si ingrediente naturale.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

varecomandam si:

10 Alimente care cresc IMUNITATEA

DIETA care stimuleaza IMUNITATEA

9 metode pentru intarirea imunitatii

un articol de Ioana Paunescu


Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri