8 Octombrie 2012 publicat în Copil 10 share-uri

Inceperea scolii inseamna o schimbare pe toate planurile. Copilul va face eforturi mari fizice si psihice pentru a se adapta, iar parintii trebuie sa se asigure ca el le poate sustine, mergand cu el la un consult medical general.

Comunicat de presa

Inceputul scolii este o experienta noua pentru cei mici si o adevarata incercare pentru parintii lor, care trebuie sa se asigure ca totul este perfect. De la pregatirea psihica a celor mici - care vor fi nevoiti sa isi schimbe complet rutina zilnica, pana la achizitionarea uniformei si a rechizitei, totul va fi atent supravegheat de parinti. Un aspect foarte important in aceasta etapa este evaluarea sanatatii celui mic.

Ce ar trebui sa aiba in vedere parintii inainte de inceperea scolii, cand vine vorba de sanatatea copilului:

1. Consultul medical general – foarte important

Inceperea scolii inseamna o schimbare pe toate planurile. Copilul va face eforturi mari fizice si psihice pentru a se adapta, iar parintii trebuie sa se asigure ca el le poate sustine, mergand cu el la un consult medical general.
,,Un consult medical va identifica corect eventuale probleme de sanatate ale celui mic. Medicul poate evalua daca acesta este apt pentru orele de sport, daca functia vizuala este in parametri normali, daca tensiunea arteriala este normala si per ansamblu, daca el este pregatit fizic pentru a face fata schimbarilor aduse de noul stil de viata. Aceasta consultatie trebuie efectuata cu cateva luni inainte de inceperea scolii si reluata in septembrie pentru un bilant exact.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Urmatorul pas, si cel mai important, este acela ca parintii trebuie sa tina cont de sfatul medicului in ceea ce priveste administrarea medicatiei. Am intalnit parinti care au redus perioada de tratament recomandata de medic sau dozele medicamentelor, sau parinti care din dorinta de a imbunatati starea de sanatate a celor mici cat mai repede au dat medicamente fara sa consulte un medic. Medicamentele nu sunt bomboane si trebuie tratate cu seriozitate. Intrebati medicul inainte de a presupune diagnosticul sau de a trata copilul, recomandam sa nu modificati prescriptia medicala si sa nu actionati dupa sfaturi neautorizate”, a declarat dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi.

2. Imunizarea copilului – este mereu necesara?

Inceperea scolii inseamna si intrarea in colectivitate a celui mic, ceea ce prezinta un dublu risc: fie ca el sa transmita un posibil agent infectios catre un numar mai mare de copii sau, la randul lui, sa contacteze cu mai mare usurinta viroze sau boli de care parintii au reusit sa il protejeze pana atunci. In situatii epidemiologice speciale este nevoie sa stim precis daca cel mic este receptiv sau este imunizat, vaccinat, adica protejat de boala.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior

,,Copiii, dupa cum bine stiu parintii, sunt vaccinati conform schemei nationale de vaccinare impotriva bolilor grave precum poliomielita, tuberculoza, hepatita B, difteria, tetanosul, rujeola etc. Pe langa acestea, exista si alte vaccinuri in categoria celor optionale, iar parintii care din diverse motive nu au reusit sa le faca ar trebui sa discute cu medicul pediatru despre posibilitatea si necesitatea de a le face acum, data fiind schimbarea de mediu si cresterea riscului de imbolnavire”, a declarat dr. Evelina Moraru.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri