29 Octombrie 2012 publicat în Copil 7 share-uri

Alergiile alimentare nu au un tratament specific, ci doar simptomatic, insa trebuie tratate cu maxima seriozitate, intrucat pot duce chiar la pierderea vietii prin soc anafilactic.

Alergii alimentare frecvente

Alergiile alimentare sunt reactii imune al caror mecanism implica producerea de catre organism a unor anticorpi (imunoglobuline E) impotriva anumitor proteine din alimente, la primul consum.

La al doilea consum al alimentului respectiv, sistemul imun reactioneaza prin anticorpii sintetizati anterior si determina eliberarea de histamina, care produce simptomele specifice acestor afectiuni.

Conform studiilor, cea mai comuna alergie alimentara in randul copiilor este provocata de arahide, urmand in ordinea frecventei: produsele lactate si fructele de mare.

Pericolul alergiilor alimentare consta in capacitatea lor de a declansa o reactie alergica amenintatoare de viata din partea organismului, denumita soc anafilactic.Socul anafilactic este o urgenta medicala, care produce obstructia cailor respiratorii superioare si stop cardio-respirator.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith!

Copiii care au alergii alimentare trebuie sfatuiti sa nu consume alimente de la alti colegi sau de la scoala, deoarece pot contine ingredientele alergene. Copiii trebuie invatati sa spuna ori de cate ori nu mananca acasa, la ce alimente sunt alergici.

Copiii care asociaza afectiuni precum astmul bronsic sau care au avut in antecedente reactii anafilactice, prezinta cel mai mare risc de a dezvolta soc anafilactic. Reactia alergica se poate declansa de la primele minute, pana la primele 4-6 ore de la ingestia alimentelor.

Simptomele includ greata, voma, dureri abdominale, diaree, senzatii de mancarime sau de arsuri, eruptii cutanate (rash).

Dificultatea de a respira, tusea, edemul (umflarea) limbii/buzelor, senzatiile de mancarime la nivelul cavitatii bucale, scaderea tensiunii arteriale pot fi semne ale socului anafilactic, amenintator de viata.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri