12 Noiembrie 2012 publicat în Copil 7 share-uri

Prin poezii de referinta ale marilor poeti romani si desene ale unora dintre cei mai tineri si talentati ilustratori, cartea doreste sa ofere educatorilor si parintilor o modalitate aparte de a imprieteni copiii cu poezia.

Comunicat de presa

Editura Cartea Copiilor lanseaza Poezii din copilarie

Si deodata, dintre dealuri/Se desprinde larg un zvon/Ca un murmur lung de ape/Revarsate peste maluri/Creste-n lunca, mai aproape/Umple vaile vecine/De rasunet mare/ Vine! Cine? Una dintre cele mai frumoase carti, in care copilaria joaca in rime.

Poezii din copilarie aduna in paginile sale versuri indragite de bunici si parinti de pe vremea cand erau si ei copii, invitandu-i totodata pe micutii de azi intr-o calatorie plina de culoare si veselie prin momentele copilariei.

Prin poezii de referinta ale marilor poeti romani si desene ale unora dintre cei mai tineri si talentati ilustratori, cartea doreste sa ofere educatorilor si parintilor o modalitate aparte de a imprieteni copiii cu poezia.

Calatoria incepe a se tese din leagan, cu cantece de somn usor, impletindu-se mai apoi, cand vesel, cand domol, cu anotimpurile, cu sarbatorile colorate, cu jocurile, cu clipele-amintiri petrecute in sanul familiei si in final cu nostalgia momentului in care copilaria se pierde undeva, departe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Si, pentru ca dragostea pentru frumos se cultiva de la varste fragede, in Poezii din copilarie se regasesc versuri si ilustratii atat pentru cei mai mici - La Pasti, Vine ploaia, Povestea gastelor, Somnoroase pasarele - cat si pentru cei mai mari, care incep sa intrezareasca mesajele poeziilor, dincolo de rime - Ce te legeni, O ramai, Cantec. Tabloul copilariei este completat de poezii mult iubite, fara varsta - Iarna pe ulita, Vestitorii primaverii, Rapsodii de toamna, Balada unui greier mic, Acceleratul.

Cu fiecare poezie cei mici vor descoperi un nou univers de voiosie si culoare, in care copii, parinti, bunici, dar si animalute, gaze, flori, copaci prind viata in nuante vesele de acuarela, creioane colorate sau colaj. Aceste desene, care insotesc si anima poeziile, semnate de Maria Brudasca, Livia Coloji, Raluca Ilie, Agnes Keszeg si Cristiana Radu, reprezinta o adevarata "expozitie de grup", menita sa vorbeasca despre valoarea tinerilor nostri ilustratori.

Celor care au dat viata volumului Poezii din copilarie s-a alaturat si Administratia Fondului Cultural National, care si-a oferit sprijinul pentru ca productia cartii sa fie una impecabila iar cei mici sa se bucure de fiecare pagina.

Volumul este disponibil in format mare, 20x26 cm, tiparit pe hartie alba rezistenta coperta cartonata, plastifiata mat. Pretul este de numai 15,75 lei, iar cartea poate fi comandata online la www.carteacopiilor.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii..

sursa foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri