16 Noiembrie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

Mii de parinti au semnat petitia pentru introducerea, incepand din anul 2013, a vaccinului pneumococic in calendarul de imunizari gratuite oferite de stat.

comunicat de presa

Mii de parinti au cerut protejarea copiilor impotriva bolilor pneumococice

Acestia au semnat deja petitia pentru introducerea, incepand din anul 2013, a vaccinului pneumococic in calendarul de imunizari gratuite oferite de stat.

Mii de parinti care au trecut astazi prin statiile de metrou Piata Unirii si Piata Victoriei au semnat petitia pentru sustinerea acestei cauze, care poate oferi copiilor nostri un viitor mai bun. Semnaturile adunate se adauga celor aproximativ 5.000 de parinti care au semnat deja petitia online „Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!“, lansata in urma cu cateva saptamani.

„In prezent doar 2% dintre parintii din Romania isi permit sa cumpere acest vaccin pentru micutii lor, de aceea speram ca autoritatile vor lua deciziile necesare pentru ca cei 200.000 de copii care vin pe lume in fiecare an in tara noastra sa fie protejati.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Nu trebuie sa uitam ca in Uniunea Europeana 23 de state au introdus deja acest vaccin in calendarul de imunizari gratuite, iar copiii din Romania merita aceleasi drepturi“, a declarat Andreea Marin Banica, ambasadorul campaniei Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 si presedintele Fundatiei Pretuieste Viata.

Aceasta a stat de vorba cu trecatorii de la metrou pentru a-i informa despre pericolul bolilor pneumocice, principala cauza de deces infantil la nivel mondial, dintre bolile prevenibile prin vaccinare.

Pneumonia ucide anual peste 1,3 milioane de copii din intreaga lume, provocand 18% din cazurile de mortalitate infantila . Responsabila de cele mai multe cazuri de pneumonie bacteriana este pneumococul, care provoaca in fiecare an peste 14,5 milioane de episoade de boli pneumococice grave la copiii mai mici de 5 ani .

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Alaturi de Andreea Marin Banica, la evenimentul organizat de Societatea de Pneumologie Pediatrica din cadrul Societatii Romane de Pneumologie, impreuna cu Fundatia Pretuieste Viata, au fost prezenti si medici care au indemnat parintii sa-si vaccineze copiii, aceasta fiind singura metoda recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru reducerea incidentei bolilor pneumococice.

„Din nefericire, Romania detine un loc fruntas in ceea ce priveste mortalitatea infantila, cu o rata de 9,79 la 1.000 de nou-nascuti, mai mult decat dublu fata de media europeana. Aproximativ o patrime din cazurile de deces se produc din cauza bolilor aparatului respirator, principala cauza fiind bolile cu localizare pulmonara, adica pneumoniile. In calitate de medic, recomand cu tarie vaccinarea copiilor, lucru care ar reduce cu 50% rata mortalitatii infantile prin bolile pneumococice, chiar din primul an de vaccinare“, a afirmat Dr. Doina Plesca, Vicepresedinte al Sectiei de Pneumologie Pediatrica din cadrul Societatii Romane de Pneumologie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri