16 Noiembrie 2012 publicat în Copil 24 share-uri

Gesturile copiilor pot fi un limbaj graitor pentru parinti, daca sunt corect interpretate. Sa descifram "limbajul semnelor", semnificatia pentru unele din cele mai banale gesturi.

Cele mai comune gesturi ale copiilor si semnificatia lor

1 Mersul semet

Mersul vioi, semet, al copilului arata incredere in sine si dorinta de afirmare, astfel incat sa fie in centrul atentiei.

2 Cu mainile in solduri

Mainile in solduri reprezinta un semn de nerabdare ori de graba. In alte circumstante, pot exprima si agresivitate sau dorinta de a domina.

Cea din urma semnificatie o puteti observa atunci cand copiii se cearta intre ei, sau se cearta cu parintii.

3 Leganatul picioarelor

Cand copilul isi balanseaza picioarele in aer, atunci cand sta pe un scaun este, de cele mai multe ori, un semn ca se plictiseste si are nevoie de ceva mai "interesant".

4 Incrucisarea bratelor

Adoptarea unei pozitii cu bratele incrucisate poate fi un semn defensiv, de aparare.

5 Mersul cu mainile in buzunar

Daca un copil merge cu mainile in buzunar, fara sa fie frig afara, este un gest care tradeaza tristete, deprimare sau descurajare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

6 Obrazul sprijinit cu mana

Copilul isi sprijina capul (obrazul) cu mana, atunci cand se gandeste sau evalueaza o anumita problema. Daca foloseste intreaga palma pentru a-si sprijini obrazul, este un semn de plictiseala.

sursa foto:sxc.hu;shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri