5 Decembrie 2012 publicat în Copil 10 share-uri

O pijama potrivita, un somn linistit!

Comunicat de presa

O pijama potrivita, un somn linistit

In timpul somnului mintea si corpul copilului se relaxeaza. Mai mult, ei cresc cel mai mult in somn, tocmai de aceea pijamaua joaca un rol cheie in odihna lor.

In momentul in care alegem pijamale pentru copii trebuie sa avem in vedere sezonul in care le poarta. Daca este cald putem opta pentru o pijama subtire, care sa permita aerisirea corpului, iar daca este frig alegem o pijama mai groasa, care sa tina de cald.

Un alt aspect foarte important este materialul. Pijamaua ar trebui sa fie din bumbac. Bumbacul este un material natural care lasa pielea sa respire si nu provoaca alergii. Si mai indicat ar fi ca bumbacul sa fie 100% organic.

Acesta nu contine pesticide, inalbitori sau PVC, substanta ce este utilizata in procesul conventional de vopsire si care s-a dovedit a fi responsabila pentru insuficienta renala, intârzieri de dezvoltare si chiar probleme de auz la copii.

Apoi, pijamaua trebuie sa fie larga si comoda. Nu cumpara produse mulate pe corp sau care strâng copilul. Acestea nu ii vor permite celui mic sa se odihneasca corespunzator, va avea tendinta sa se zvârcoleasca tot timpul din cauza starii de disconfort.

Imprimeurile, un detaliu important

Atentie si la pijamalele cu desene imprimate. Acestea pot contine multe substante chimice care dauneaza pielii. De asemenea, unele pijamale au imprimeuri reliefate care se simt si pe dosul pijamalei. Acestea ar putea zgâria pielea micutilor.

Mai sunt pijamale pentru copii cu diferite accesorii, snururi sau margelute, acestea pot fi periculoase si in acelasi timp nu sunt confortabile atunci când copilul doarme.

Mare atentie si la cusaturile interioare, acestea trebuie sa fie finute, astfel incât sa nu raneasca pielea. Multe pijamale pentru copii sunt cusute cu ata dura care provoaca disconfort sau zgârieturi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri