7 Decembrie 2012 publicat în Copil 4 share-uri

Exista multe feluri de sport, individual sau in echipa, in functie de preferintele celui mic. Importanta este insa, activitatea fizica, beneficiul sportului fiind formulat inca din Antichitate, sub forma binecunoscutului dicton: “mens sana in corpore sano”!

8 Beneficii inedite ale sportului pentru dezvoltarea copilului!

Copiii dezvolta abilitatile necesare pentru un sport in echipa, de la varsta prescolara (5-6 ani). Preferinta pentru un sport in echipa sau unul individual, apartine copilului. In afara beneficiilor pentru sanatate, sportul ofera copilului multe lectii de viata, care pot sta la baza reusitelor profesionale si personale, din viata de adult.

1 Spiritul de echipa

Sportul in echipa dezvolta abilitatile copilului de a colabora cu ceilalti pentru atingerea unui scop comun, de a-si asuma responsabilitati multiple si de a invata sa le indeplineasca.

Micutul va experimenta atat esecul cat si victoria si va invata sa-i incurajeze si sa nu-i invinovateasca pe altii. Mai tarziu, intr-un mediu profesional, roadele spiritului de echipa, nu vor intarzia sa apara.

2 Orice greseala, un pas inainte…

Sportul maturizeaza copilul si il pregateste pentru “competitia” cu viata, cand va invata cel mai mult din greseli, la fel ca in sport.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC

In competitiile sportive, copilul se obisnuieste cu faptul ca nu trebuie sa abandoneze si sa fie descurajat, atunci cand el sau echipa sufera o infrangere, ci sa-si adune puterile si sa demonstreze ca poate face mai mult, ca poate ajunge la performanata.

Mai tarziu, in viata de adult, infrangerile nu-l vor lua prin surprindere, dimpotriva, vor fi o motivatie pentru a invinge obstacolele.

3 Fara munca nu exista performanta!

Sportul il invata pe copil cu disciplina de a munci si de a invata in mod constant. De asemenea, sportul ii “preda” copilului lectia ca nu poate obtine nicio victorie fara munca, iar atunci cand isi doreste cel mai bun rezultat, nu trebuie sa se bazeze pe “noroc” , ci pe propriul efort.

Antrenamentele, sacrificarea timpului liber si a anumitor placeri, efortul organizat, il fac pe copil mai responsabil si mai atent, aratandu-i ca fara munca si sacrificii nu poate ajunge in varf!

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri